Ostanimo u kontaktu

GALERIJA GKS-A

Održano predavanje ‘Vladimir Paleček i Međunarodni fond Gladno dijete’

Objavljeno prije

Večeras je u galeriji GKS-a povodom 105. godišnjice rođenja oca Ante Gabrića održano predavanje Vladimir Paleček i Međunarodni fond ‘Gladno dijete’ koje su održali Darko Žubrinić i Mirna Lipovac.

Organizatorice su bile Vanja Gabrić, prof. i Ivana Čarapina, prof. i dipl. bibl. koja je bila moderatorica događaja te je održala pozdravni govor i predstavila večerašnje predavače.

Potom su predstavljeni spot i pjesma Gladno dijete Udruge Mladi oca Ante Gabrića Srednje škole Metković.

Dr.sc. Darko Žubrinić, predsjednik Društva prijatelja glagoljice i gospođa Mirna Lipovac, tajnica Društva, su u dvodnevnom boravku u Metkoviću te održavaju predavanja i radionice.

Predavanje o Vladimiru Palečeku i Međunarodnom fondu ‘Gladno dijete’ približilo je našim sugrađanima lik i djelo velikoga humanitarca međunarodnoga glasa koji se susretao s ocem Antom Gabrićem i sv. Majkom Terezom, a davne 1973. godine posjetio je Metković i održao predavanje.

S obzirom da je gospodin Žubrinić ujedno predsjednik Društva hrvatske glagoljice, a gospođa Lipovac tajnica Društva, u subotu 29. veljače 2019. godine organizirat će se zanimljivo predavanje o hrvatskoj glagoljici.  Predavači već dugi niz godina organiziraju ovakva predavanja diljem Republike Hrvatske, a zaslužni su i za promociju glagoljice u svijetu.

Događaju su prisustovali i zamjenica župana Žaklina Marević te gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

3D VIRTUALNA ŠETNJA

Iskoristite priliku i virtualno prošetajte Arheološkim muzejom Narona

Objavljeno prije

U skladu sa novonastalom situacijom i odlukama vezano za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom mnoge ustanove su zatvorene za posjetitelje.

Među njima su i kulturne ustanove, no napredak tehnologije omogućavaju nam da iz sigurnosti doma posjetimo muzeje i izložbe.

Iako je Arheološki muzej Narona do daljnjega zatvoren za rad s posjetiteljima, na njihovoj web stranici ili na ovoj poveznici donosimo Vam 3D VIRTUALNU ŠETNJU gdje možete razgledati cijeli stalni postav na 3 etaže.

Posebnost ove šetnje je što Vam omogućuje da zavirite i u kutke na koje je posjetiteljima onemogućen pristup, kao sto su prostor ispod rešetki, mozaični pod ispred statua te pod na galeriji.

– Ostanite s nama online i pratite nas na Facebooku, Webu, Twitteru i Instagramu, – poručuje vodstvo AM Narona.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije