Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

GALERIJA GKS-A

Održano predavanje ‘Vladimir Paleček i Međunarodni fond Gladno dijete’

Objavljeno prije

Večeras je u galeriji GKS-a povodom 105. godišnjice rođenja oca Ante Gabrića održano predavanje Vladimir Paleček i Međunarodni fond ‘Gladno dijete’ koje su održali Darko Žubrinić i Mirna Lipovac.

Organizatorice su bile Vanja Gabrić, prof. i Ivana Čarapina, prof. i dipl. bibl. koja je bila moderatorica događaja te je održala pozdravni govor i predstavila večerašnje predavače.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Potom su predstavljeni spot i pjesma Gladno dijete Udruge Mladi oca Ante Gabrića Srednje škole Metković.

Dr.sc. Darko Žubrinić, predsjednik Društva prijatelja glagoljice i gospođa Mirna Lipovac, tajnica Društva, su u dvodnevnom boravku u Metkoviću te održavaju predavanja i radionice.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Predavanje o Vladimiru Palečeku i Međunarodnom fondu ‘Gladno dijete’ približilo je našim sugrađanima lik i djelo velikoga humanitarca međunarodnoga glasa koji se susretao s ocem Antom Gabrićem i sv. Majkom Terezom, a davne 1973. godine posjetio je Metković i održao predavanje.

S obzirom da je gospodin Žubrinić ujedno predsjednik Društva hrvatske glagoljice, a gospođa Lipovac tajnica Društva, u subotu 29. veljače 2019. godine organizirat će se zanimljivo predavanje o hrvatskoj glagoljici.  Predavači već dugi niz godina organiziraju ovakva predavanja diljem Republike Hrvatske, a zaslužni su i za promociju glagoljice u svijetu.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Događaju su prisustovali i zamjenica župana Žaklina Marević te gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

ROKO TOLIĆ 740/300px

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154
ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije