Ostanimo u kontaktu

METKOVSKO LJETO

Najljepše klapske pjesme u Gradskom parku uz klapu Šufit

Objavljeno prije

Sinoć nam je klapa Šufit u Gradskom parku podarila najljepše klapske pjesme. U mješavini tradicionalnih, popularnih i vlastitih pjesama svatko je mogao pronaći nešto za sebe, a mnogobrojna publika u parku je glasnim pljeskom i zajedničkim pjevanjem nagrađivala klapu Šufit tijekom svake pjesme.

Tako su između ostalih, članovi klape izveli pjesme Ju te san se zaljubija, Ne diraj moju ljubav, Ta divna splitska noć, Dvi riči, In vino veritas, Vilo moja, Ružo moja crvena, ali i pjesme Kad mi dođeš ti i Moj lipi anđele kojima smo se prisjetili Olivera.

Donosimo vam video zapise i galeriju kako bi vam prenijeli dio atmosfere iz Gradskog parka.

Klapa Šufit pjeva Olivera – Kad mi dođeš ti

Publiée par Metkovic NEWS sur Mardi 30 juillet 2019

Klapa Šufit u Gradskom parku – Ju te san se zajubija

Publiée par Metkovic NEWS sur Mardi 30 juillet 2019

GALERIJA GKS-A

Otvorena izložba ‘Vremeplov 1956. – 2019.’ o povijesti Područne škole Prud

Objavljeno prije

Sinoć je u galeriji GKS-a otvorena izložba Vremeplov 1956. – 2019. koju su pripremili učenici Područne škole Prud sa svojom učiteljicom Danijelom Tutavac.

Izložbu su prigodnim riječima otvorili ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Zrinka Mijoč, ravnateljica OŠ don Mihovila Pavlinovića Žana Dodig i autorica izložbe, učiteljica razredne nastave Danijela Tutavac. Moderatorica programa bila je Ivana Vatović.

Izložba koja je pripremana godinu dana sadrži vrijedne dokumente od osnutka Područne škole Prud 1956. godine pa do današnjih dana. Izloženo je 37 fotografija, službeni dokument o osnutku škole, brojne svjedodžbe učenika iz 2. polovine 20. stoljeća, popis broja učenika i djelatnika prema poznatim podacima, pločicu za pisanje s pisaljkom koja se koristila na nastavi 50-ih godina prošlog stoljeća (veličine današnjeg tableta), učeničke knjižice te osobne predmete učenika, poput pernica, tintarnice, udžbenika i bilježnica iz 60-ih godina koje su njihove obitelji sačuvale kao uspomenu.

Izložbi su nazočili brojni posjetitelji: sadašnji i bivši učenici Područne škole Prud i njihovi roditelji, veliki broj nekadašnjih učitelja Škole, učitelji OŠ don Mihovila Pavlinovića te predstavnici Grada i gradskih medija. Njih je autorica ovoga projekta – izložbe, učiteljica razredne nastave Danijela Tutavac, zadržala na druženju uz domjenak koji je priređen u predvorju GKS-a. Izložbi je nazočila i zamjenica župana Žaklina Marević, koja je kao učiteljica jedno vrijeme radila u Područnoj školi Prud.

Izložbu u galeriji GKS-a možete posjetiti do 18. studenoga 2019. godine.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije