Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
NERA ETWA FEST

NAKON 20 GODINA U METKOVIĆU

Nacionalni profesionalni folklorni ansambl LADO nastupio u GKS-u Metković

U Gradskome kulturnome središtu Metković koncert je održao Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO

Objavljeno prije

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO u Metkoviću je posljednji put nastupio davne 2002. godine, a sinoć su koncert održali u potpuno ispunjenoj kazališnoj dvorani GKS-a. Koncert je otvorila ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč koja je istaknula kako je isti poklon Grada Metkovića i Ustanove povodom Dana državnosti RH. Zahvalila je Gradu, gradonačelniku Daliboru Milanu te brojnoj publici koja je uveličala predivnu večer.

Koncertom u metkovskome GKS-u, LADO je publici donio neke od najpoznatijih, najizvođenijih i uvijek rado viđenih točaka iz svog bogatog repertoara, poput Ladarke koreografije, Linđa, pjesama i plesova iz Baranje, Goranski bal, Prigorske plesove, Krčki tanac itd., te neka nova djela i izvedbe.

Inače, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO osnovan je 1949. Pune sedamdeset i tri godine repertoar Ansambla LADO oblikovan je i temeljen na vrhunskim koreografskim i glazbenim djelima kojima se na zavidnoj estetskoj, umjetničkoj, izvedbenoj i profesionalnoj razini interpretira plesna, glazbena i odjevna baština hrvatskoga sela.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, uz potporu Grada Metkovića i Ministarstva kulture i medija RH.

Dio atmosfere s koncerta možete pogledati u fotogaleriji.

RENT-A-CAR M 740

OGRANAK MATICE HRVATSKE U METKOVIĆU

Otvorena izložba ‘Pretapanje’ povodom Dana grada i blagdana Sv. Ilije

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću, a povodom Dana Grada i blagdana Sv. Ilije u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković otvorena je izložba ‘Pretapanje’ autorica Tee Morić Šitum, Alme Božanić Čače i Karin Grenc.

Uz autorice, izložbu su otvorili članovi OGH u Metkoviću Nikola Nogolica i profesorica Marija Tomić Veraja te gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, a uz nazočnost zamjenika gradonačelnika Roberta Doke, predsjednika Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoja Bebića, ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinke Mijoč te ostalih posjetitelja.

Susret triju umjetnica – Alme Čače, Karin Grenc i Tee Morić Šitum, zasnovan je na kontinuitetu razmjene likovnih iskustava i svojevrsnom prožimanju novijih ciklusa umjetničkog stvaranja. Koristeći se načelom intuitivne tradicije, međusobno udaljene izričaje umjetnice su približile nadopunjavajući se gotovo jednakim pogledom na svijet i pozivajući se na ženski princip. Stvarajući jednu likovnu priču, Alma Čače poseže za prirodnim materijalima slikajući tehnikom akrila ili laviranog tuša. Vrlo apstraktno postupno razvija kompoziciju potičući živost krajolika zavičaja.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Svoj umjetnički rad Karin Grenc zasniva na preoblikovanju drvolikosti srcolikog drva, mijenjajući mu volumen i plastičnost. Gotovo tehnikom asamblaža postavlja kulturne produkte u umjetnički prostor. Trodimenzionalnim predmetima udahnjuje smion jezik bez pretjeranog esteticizma.

Tea Morić Šitum obogaćuje kompozicije arhetipom prirode – cvijećem. Daje mu oblik, boju i konačnu formu a pritom se služi klasičnim postulatima u tehnici ulja i akrila na platnu. Modifikacija je to svjetla (boje) i zvuka (tona), napisala je, između ostaloga, o izložbi prof. Zorana Vekić.

RENT-A-CAR M 740

U glazbenom dijelu programa nastupila je Klapa ‘Arija’, a izložba ostaje otvorena do 1. kolovoza.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije