Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

FOLKLORAŠI PREDSTAVLJALI ŽUPANIJU

Mlađa skupina KUD-a Metković sudjelovala na Dječjim vinkovačkim jesenima

Objavljeno prije

KUD Metković

Mlađa skupina KUD-a Metković prošli vikend sudjelovala je na Dječjim vinkovačkim jesenima.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Na manifestaciji je sudjelovalo 58 dječjih folklornih skupina iz svih hrvatskih županija, a Metkovci su pod vodstvom Anđeline Jerković i Anje Batinović, predstavljali Dubrovačko-neretvansku županiju, za što ih je predložilo stručno povjerenstvo 33. Smotre folklora ‘Na Neretvu misečina pala’. Na ovogodišnjoj smotri predstavila se skupina uzrasta od 12 do 14 godina izvodeći ‘Neretvansku poskočicu‘ uz pratnju lijerice.

Prolazeći u mimohodu, mladi folkloraši su izvodili dijelove svog programa i tako predstavljali kraj iz kojeg dolaze mnogobrojnoj publici, koja ih je pljeskom nagrađivala cijelim putem mimohoda.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Ponosno noseći narodnu nošnju svoga mjesta i kraja, pokazali su da su marljivi i ponosni čuvari baštine koju su naslijedili od svojih predaka.

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije