Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

VIDEO PRILOG S PREDSTAVE 'DRUG LOVAC'

Lov je paravan za bračnu nevjeru, u kojoj supruge i supruzi upadaju u mrežu vlastitih laži – lightmotiv je nove predstave MAK-a

Objavljeno prije

Nakon trogodišnje stanke zbog pandemije Covid-a, Metkovsko amatersko kazalište ponovno se vratilo na daske koje život znače. I to s komedijom ‘Drug lovac‘ premijerno izvedenom proteklog vikenda u Gradsko kulturno središte Metković.

Riječ je o adaptaciji predstave ‘Gospon lovac’, francuskog komediografa Georgesa Feydeaua, koji u MAK-ovoj verziji postaje ‘Drug lovac’, s radnjom premještenom u stan partijskog sekretara – druga Vladimira Šetke.

Pod redateljskom palicom Radovana Marčića, uloge u predstavi tumače Željka Bulić, Jasna Vrdoljak, Elza Glučina, Damir Kozarić, Toni Krilić, Josip Talajić, Dino Čolaković i Rade Vrdoljak. Scenografkinja je Vesna Režić, a tekst je lokalizirala i prilagodila Ivana Čarapina

Predstava se izvodi povodom obilježavanja 600. godina od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, a pod pokroviteljstvom Grada Metkovića, Dubrovačko-neretvanske županije i Ministarstva kulture i medija RH.

Prenosimo prilog HRT-a snimljen za potrebe Županijske panorame Split i Dubrovnik.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Zoran Žmirić predstavio svoj novi roman ‘Hotel Wartburg’

Objavljeno prije

U Gradskoj knjižnici Metković večeras je održana promocija romana „Hotel Wartburg“ autora Zorana Žmirića – hrvatskoga kolumnista, glazbenika, zaljubljenika u strip i fotografiju te nagrađivanoga književnika čija su djela prevedena na više svjetskih jezika.

Uz autora, roman, ali i život te karijeru poznatoga hrvatskoga književnika, predstavila je ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović.

Radnja romana prati djetinjstvo i mladost dječaka u Rijeci i ljetovanja na Vlaci (kod Opuzena), od kraja sedamdesetih godina u jednoj ‘naizgled običnoj obitelji, nesretnoj na svoj način’. Kroz radnju, pisac nas vodi automobilom marke Wartburg koji predstavlja lajtmotiv na sjećanja kroz sazrijevanje glavnog junaka i njegova odnosa s ocem. Jednostavnost izražavanja glavnog junaka daje mu određenu dozu ozbiljnosti koja će za posljedicu u čitatelju izazvati osjećaj težine u prsima, gorčine koja prati glavnog lika sve dok ne odluči oprostiti. Sebi, a i drugima.

Zoran Žmirić, književnik, kolumnist i glazbenik, do sada je objavio zbirke priča Kazalište sjena, Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man, Putovanje desnom hemisferom i Kaleidoskop; kronologiju riječkog rocka (1979.-2009.) Riječke rock himne; zbirku pjesama Zapisano metkom te romane: Blockbuster, Snoputnik i Pacijent iz sobe 19.

Dobitnik je „Književnog pera“ za najbolju knjigu godine 2009./2010. za Blockbuster koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo, Godišnje nagrade Grada Rijeke u 2011. za stvaralački rad i posebna dostignuća u području kulture tijekom 2010. godine te pobjednik natječaja za super kratku priču CeKaPe-a. Roman Pacijent iz sobe 19 ušao je u finalni izbor za nagradu Tportala za najbolji roman 2019., a iste godine pri dodjeli nagrade “Fran Galović” osvojio je najveći broj glasova čitatelja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije