Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

VIDEO PRILOG S PREDSTAVE 'DRUG LOVAC'

Lov je paravan za bračnu nevjeru, u kojoj supruge i supruzi upadaju u mrežu vlastitih laži – lightmotiv je nove predstave MAK-a

Objavljeno prije

Nakon trogodišnje stanke zbog pandemije Covid-a, Metkovsko amatersko kazalište ponovno se vratilo na daske koje život znače. I to s komedijom ‘Drug lovac‘ premijerno izvedenom proteklog vikenda u Gradsko kulturno središte Metković.

Riječ je o adaptaciji predstave ‘Gospon lovac’, francuskog komediografa Georgesa Feydeaua, koji u MAK-ovoj verziji postaje ‘Drug lovac’, s radnjom premještenom u stan partijskog sekretara – druga Vladimira Šetke.

Sveznalica 7400xXpx

Pod redateljskom palicom Radovana Marčića, uloge u predstavi tumače Željka Bulić, Jasna Vrdoljak, Elza Glučina, Damir Kozarić, Toni Krilić, Josip Talajić, Dino Čolaković i Rade Vrdoljak. Scenografkinja je Vesna Režić, a tekst je lokalizirala i prilagodila Ivana Čarapina

Predstava se izvodi povodom obilježavanja 600. godina od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, a pod pokroviteljstvom Grada Metkovića, Dubrovačko-neretvanske županije i Ministarstva kulture i medija RH.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Prenosimo prilog HRT-a snimljen za potrebe Županijske panorame Split i Dubrovnik.

KONCERT 'FOLKLORNI ANSAMBL KOPRIVNICA I PRIJATELJI'

KUD Metković koprivničkoj publici predstavio plesove i pjesmu neretvanskog kraja

Objavljeno prije

Foto: Grad Koprivnica

Tradicijska kultura, ples i glazba s juga, istoka i sjevera Hrvatske, tako možemo nazvat koncert “Folklorni ansambl Koprivnica i prijatelji“, koji je u subotu, 26. studenoga održan u koprivničkoj dvorani Domoljub.

Na koncertu su Kulturno umjetničko društvo Metković, Folklorni ansambl Broda iz Slavonskog Broda i domaćini Folklorni ansambl Koprivnica, koprivničkoj publici predstavili bogatstvo folklornih običaja kroz pjesme i plesove četiriju plesnih zona Hrvatske.

Sveznalica 7400xXpx

Ovakav zajednički koncert prvi puta je izveden 2007. godine u Slavonskom Brodu i od tada se ova tri folklorna društva sastaju svake godine u drugom gradu.

Foto: Grad Koprivnica

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije