Ostanimo u kontaktu
HDZ BANNER

KAZALIŠNA PREDSTAVA 'CRNOSTRIG U ETERU'

Glumci Amaterskog kazališta Opuzen metkovsku publiku nasmijali do suza

Objavljeno prije

Kazališna predstava Crnostrig u eteru - AKO

Glumci Amaterskog kazališta Opuzen, predvođeni glavnim likom ‘Crnostrigom‘, sjajnim Vinkom Vukovićem – Liskom, u kazališnoj predstavi ‘Crnostrig u eteru‘, sinoć su u Gradskom kulturnom središtu metkovsku publiku nasmijali do suza.

U centru predstave nalazi se Roso Grgo zvan Crnostrig, stari dragovoljac Domovinskog rata sa Pozle Gore, općina Kozlin pod Pekom, zadnja pošta Rosine Njive, slučajno biva proglašen mrtvim. Nakon što nikako ne uspijeva dokazati da je živ, odlazi na Radio postaju Delta Metković i zarobi voditelja i voditeljicu programa. Tako nastaje talačka kriza koja se direktno prenosi u eter. Policija pošalje i pregovarački tim na radio, kako bi razriješili problem. Budući u pregovaračkom timu sudjeluje i načelnica općine Kozlin pod Pekom, sve se dodatno zakomplicira… Na samom kraju talačke krize, nakon ovakvog drastičnog pokušaja dokazivanja da je ipak živ, naš Crnostrig shvaća da bi mu bilo bolje da je stvarno mrtav i da će mu zbog izazivanja ovakve talačke krize – možda čak i suditi!

Umoran od svega, istjera sve na ulicu i u jednom se prekrasnom emotivnom monologu – ubije.

Inače, riječ je o tekstu H.B.Barbe koji je izveden još 2008. godine na Hrvatskom Radiju, u emisiji Radio-napetica. Od te radio-premijere pa sve do danas, tekst je nebrojeno puta bio izvođen u eteru hrvatskog radija kao i u programu drugih, lokalnih, postaja. Koliko je tekst popularan svjedoči i činjenica da ga Hrvatski Radio – Drugi program – dana 23.05.2017. godine iznova, po tko zna koji put, reprizira u emisiji KRIK s početkom u 23.00 sati…

Predstavu je režirao Hrvoje Barbir Barba, za scenu je zadužen Ivica Ićo Radaljac, a inspicijentica je Tina Dragobratović.

Igraju: Vinko Vuović Liska, Ivana Talajić, Marijo Jurković, Maja Juračić, Hrvoje Barbir Barba, Silvia Padovan, Suzana Mušan, Lara Glamuzina i Pas Mrva.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije