Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

62. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Damir Dado Kozarić i Elza Glučina nominirani za najbolju glavnu mušku ulogu i najbolju sporednu žensku ulogu

Objavljeno prije

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju 29. svibnja 2022. godine u Vodicama završeno je 62. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a na kojem je, kao najstarija amaterska družina Festivala, sudjelovalo Metkovsko amatersko kazalište s predstavom Drug lovac.

Prosudbeno povjerenstvo koje je pratilo sve predstave djelovalo je u tročlanom sastavu: dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, glumica, redateljica i teatrologinja, Gordana Ostović, dramatičarka i kazališna kritičarka i Igor Ružić, kazališni kritičar nije imalo nimalo lagan zadatak između 20 predstava i više od 300 glumaca izabrati one najbolje.

Sveznalica 7400xXpx

Iako se naši MAK-ovci nisi okitili glavnim nagradama, osvojili su velike simpatije publike, a dvoje glumaca amatera Metkovskog amaterskog kazališta  nominirano je u dvije kategorije  čime  su imali čast biti odabrani među troje najboljih. Damir (Dado) Kozarić svoju nominaciju za najbolju glavnu mušku ulogu zaslužio je impresivnom izvedbom uloge dr. Draženka Mandića Mane, a  za vrlo zapaženu ulogu služavke Ljubice u kategoriji najbolje sporedne ženske uloge nominirana je izvrsna Elza Glučina.

U šest festivalskih dana, raspoređenih u dva vikenda (20. – 22. 5. te 27. – 29. 5.) vodička je publika imala priliku pogledati predstave različitih žanrova, poetika, tema i poruka te uživati u radosti igre najboljih hrvatskih amaterskih kazališnih skupina.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ulazak na repertoar Festivala i nominacije u prestižnim kategorijama dokaz je kvalitetnog i predanog rada naših glumaca amatera  koji su pod redateljskog palicom uglednog hrvatskog redatelja Radovana Marčića pokazali da im je mjesto među najboljima.

Nakon dvije odigrane predstave u ožujku, metkovska publika imat će priliku predstavu Drug lovac pogledati  još jednom u sklopu Metkovskog kulturnog ljeta 7. srpnja 2022. godine.

KONCERT 'FOLKLORNI ANSAMBL KOPRIVNICA I PRIJATELJI'

KUD Metković koprivničkoj publici predstavio plesove i pjesmu neretvanskog kraja

Objavljeno prije

Foto: Grad Koprivnica

Tradicijska kultura, ples i glazba s juga, istoka i sjevera Hrvatske, tako možemo nazvat koncert “Folklorni ansambl Koprivnica i prijatelji“, koji je u subotu, 26. studenoga održan u koprivničkoj dvorani Domoljub.

Na koncertu su Kulturno umjetničko društvo Metković, Folklorni ansambl Broda iz Slavonskog Broda i domaćini Folklorni ansambl Koprivnica, koprivničkoj publici predstavili bogatstvo folklornih običaja kroz pjesme i plesove četiriju plesnih zona Hrvatske.

Sveznalica 7400xXpx

Ovakav zajednički koncert prvi puta je izveden 2007. godine u Slavonskom Brodu i od tada se ova tri folklorna društva sastaju svake godine u drugom gradu.

Foto: Grad Koprivnica

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije