Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

62. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Damir Dado Kozarić i Elza Glučina nominirani za najbolju glavnu mušku ulogu i najbolju sporednu žensku ulogu

Objavljeno prije

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju 29. svibnja 2022. godine u Vodicama završeno je 62. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a na kojem je, kao najstarija amaterska družina Festivala, sudjelovalo Metkovsko amatersko kazalište s predstavom Drug lovac.

Prosudbeno povjerenstvo koje je pratilo sve predstave djelovalo je u tročlanom sastavu: dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, glumica, redateljica i teatrologinja, Gordana Ostović, dramatičarka i kazališna kritičarka i Igor Ružić, kazališni kritičar nije imalo nimalo lagan zadatak između 20 predstava i više od 300 glumaca izabrati one najbolje.

Iako se naši MAK-ovci nisi okitili glavnim nagradama, osvojili su velike simpatije publike, a dvoje glumaca amatera Metkovskog amaterskog kazališta  nominirano je u dvije kategorije  čime  su imali čast biti odabrani među troje najboljih. Damir (Dado) Kozarić svoju nominaciju za najbolju glavnu mušku ulogu zaslužio je impresivnom izvedbom uloge dr. Draženka Mandića Mane, a  za vrlo zapaženu ulogu služavke Ljubice u kategoriji najbolje sporedne ženske uloge nominirana je izvrsna Elza Glučina.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

U šest festivalskih dana, raspoređenih u dva vikenda (20. – 22. 5. te 27. – 29. 5.) vodička je publika imala priliku pogledati predstave različitih žanrova, poetika, tema i poruka te uživati u radosti igre najboljih hrvatskih amaterskih kazališnih skupina.

Ulazak na repertoar Festivala i nominacije u prestižnim kategorijama dokaz je kvalitetnog i predanog rada naših glumaca amatera  koji su pod redateljskog palicom uglednog hrvatskog redatelja Radovana Marčića pokazali da im je mjesto među najboljima.

Sveznalica 7400xXpx

Nakon dvije odigrane predstave u ožujku, metkovska publika imat će priliku predstavu Drug lovac pogledati  još jednom u sklopu Metkovskog kulturnog ljeta 7. srpnja 2022. godine.

ADVENT METKOVIĆ

Mandolinski orkestar KUD-a Metković i gosti iz Imotskog održali koncert tradicijske i moderne glazbe

Objavljeno prije

Ljubitelji tradicijske i moderne glazbe uživali su u koncertu Mandolinskog orkestra KUD-a Metković i njihovih gostiju Mandolinskog orkestra Imotski, koji je sinoć upriličen u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Gosti iz Imotskog, Mandolinski orkestar Imotski je organizator i poznatog Mandolina Imota festivala, na kojem je nedavno Mandolinski orkestar KUD-a Metković osvojio 3. mjesto u A kategoriji mandolinskih orkestara.

Koncert je održan u sklopu manifestacije Advent Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije