Ostanimo u kontaktu
Taslak d.o.o. LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl3
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

UPUĆENO PISMO RAVNATELJU HRT-A

Župan izrazio nezadovoljstvo ukidanjem HTV Studija Metković

Objavljeno prije

zupan-nikola-dobroslavic

Župan Nikola Dobroslavić povodom najave ukidanja HTV Studija Metković uputio je pismo glavnom ravnatelju Hrvatske radio televizije Goranu Radmanu sa zahtjevom da se ovo neretvansko dopisništvo HTV-a zadrži.

Pismo prenosimo u cijelosti:

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

“Dubrovačko-neretvanska županija, unatoč razumijevanju nastojanja HRT-a, za racionalizacijom, izražava nezadovoljstvo zbog najavljenog ukidanja Dopisništva Hrvatske radio televizije u Metkoviću, jer smatra da takva odluka prvenstveno vodi daljnjoj centralizaciji javnih servisa u Hrvatskoj.

Podsjećamo kako je Dubrovačko-neretvanska županija zajedno s gradovima Metkovićem, Pločama i Opuzenom još 1998. godine nabavila svu potrebnu opremu, a Grad Metković je dodatno osigurao prostor na besplatno korištenje HRT Dopisništvu  Metković na rok od 20 godina.

Sveznalica 7400xXpx

Na zadovoljstvo 50 tisuća stanovnika u dolini Neretve koji uredno plaćaju pristojbu, putem Dopisništva Metković HRT je informativno pokrivao prostor o kojem je riječ što je u skladu i s preuzetim obvezama nacionalne televizije u pogledu regionalnog programa.

Ujedno, Dubrovačko-neretvanska županija presječena je teritorijem BiH u Neumu na dva dijela pa su izvještaji javne televizije često puta jedine povezujuće informacije stanovnicima oba kraja Županije. Udaljenost doline Neretve od najbližih TV centara Dubrovnika i Splita više je od 100 kilometara, stoga smatramo da će se zbog troškova dolazaka ekipa iz drugih udaljenih centara, te potrebnog vremena za isto, u slučaju ukidanja Dopisništva Metković, značajno smanjiti količina i kvaliteta informacija, te će gotovo polovina stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije ostati zakinuta za relevantne vijesti.

S obzirom da je riječ o javnom servisu, smatramo zabrinjavajućim i tvrdnje Sindikata novinara Hrvatske kako se ovakvom odlukom o ukidanju malih dopisništava krše kolektivni odgovori i ne nude mogućnosti zbrinjavanja tzv. kreativnog osoblja, dok se, istovremeno, u središtu javne televizije povećava broj administrativnog osoblja.

Kao i u drugim dopisništvima, i u dopisništvu Metković rade hrvatski branitelji. Kao i u drugim dijelovima Hrvatske, i pretplatnici iz doline Neretve zaslužuju da se o njihovim problemima i potrebama govori na javnoj televiziji. Dodatno, dopisništvo Metković je dvama graničnim prijelazima odvojeno od 100 kilometara udaljenog središta Dubrovačko-neretvanske županije.

Uzimajući u obzir sve navedeno, vjerujemo da ćete još jednom preispitati Vašu odluku i donijeti ispravan stav u pogledu potrebe zadržavanja Dopisništva Metković.”

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Sveznalica 7400xXpx

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
BK RELAKS 300px

Najčitanije