Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OBAVIJEST

Raspisan natječaj za predsjednika Udruge lađara

Objavljeno prije

Na temelju Članka 17. Statuta Udruge lađara Neretve i Članka 1, 2, 3, i 4 Pravilnika o izboru predsjednika udruge. Upravni odbor je na svojoj 20-oj sjednici održanoj 14. listopada 2013. godine raspisuje

NATJEČAJ
Izbor predsjednika Udruge lađara Neretve

Za predsjednika ULN-e može biti birana osoba koja ispunjava slijedeće uvijete:

  1. Ime i prezime
  2. Dan i godina rođenja (preslika domovnice)
  3. Zanimanje
  4. Stručna sprema (ovjerena diploma o stručnoj spremi)
  5. Osposobljenost za rad na osobnom računalu
  6. Potvrda nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi nikakav krivičan postupak, ne starija od 1 mjeseca od objave natječaja.
  7. Iskustvo na sličnim poslovima minimalno 1 godina
  8. Životopis
  9. Poželjno poznavanje jednog stranog jezika (engleski, njemački ili francuski)
  10. Osobni program i vizija aktivnosti UNL za vrijeme mandata

Prijave na natječaj s dokumentacijom o ispunjavanju natječajnih uvjeta podnose se u roku od 60 dana od objave a zaključeno sa 18. prosinca (srijeda) do 12:00 sati, na adresu: Udruga lađara Neretve, Kralja Zvonimira 20, 20350 Metković s naznakom “Natječaj za predsjednika Udruge – ne otvaraj”

Nepotpune i nepravovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obavješteni u zakonskom roku.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije