Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

NOVI ZAKON, NOVA PRAVILA

O dodjeli zemljišta u Neretvi odlučivat će Zagreb

Objavljeno prije

zemljisteGradske vlasti Opuzena nisu na temelju raspisanog natječaja o dodjeli državnih parcela poljoprivrednog zemljišta dodijelile “pripadajućih” dva hektara plodne neretvanske zemlje branitelju iz Kule Norinske samo stoga što nije bio nastanjen na gradskom području Opuzena.

Takva obrazloženja i sudbine uopće nisu bile rijetko obrazloženje nadležne natječajne Komisije koja, međutim, ne samo da takve argumente neće moći koristiti u obrazloženju ishoda natječaja, nego o dodjeli “državnih parcela” neće moći ni odlučivati.

Promjenom zakona o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem, nadležnost nad tim parcelama s gradova i općina prebačena je na Agenciju za poljoprivredno zemljište koja bi ubuduće o svim dodjelama trebala odlučivati iz Zagreba gdje je sjedište Agencije.
Prema novom zakonu prednost kod višegodišnjeg zakupa imaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva, registrirani obrti u kojima zaposlene osobe plaćaju mirovinsko i zdravstveno osiguranje te poreze državi. Naime, novi zakon više ne navodi prednost domicilnom stanovništvu ili pak hrvatskim braniteljima, što je do sada bio slučaj. Tako se raspolaganje državnim hektarima korjenito mijenja.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

U gradu Opuzenu je koliko-toliko sređeno stanje i zakup traje još tri godine, nakon čega bi trebala uslijediti nova podjela, dok je natječaj za gradsko područje Metkovića poništen te je sve vraćeno na početak.

Nisu puno odmakli ni grad Ploče te općina Zažablje, gdje također vlada nered s državnim parcelama. Istodobno se općina Kula Norinska spori s gradom Opuzenom oko nadležnosti nad državnim poljoprivrednim zemljištem na lokaciji Luka.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Prenosi Stanislav Soldo za Slobodnu Dalmaciju

'RITAM KRUGA' U DUBROVNIKU

Održana 6. nacionalna konferencija Hrvatske udruge poslovnih žena ‘Krug’, Anici Majić nagrada u socijalnom poduzetništvu

Objavljeno prije

U Dubrovniku je održana 6. nacionalna konferencija Hrvatske udruge poslovnih žena Krug pod nazivom Ritam kruga. Na trima panelima zanimljivih tema, razgovaralo se od ulaska žena u poduzetništvo, nejednakostima u svijetu poduzetništva i na upravljačkim funkcijama do primjene umjetne inteligencije u poslovanju. Poduzetnice i menadžerice Hrvatske razmijenile su poslovna iskustva i strategije u okolnostima nastalim danas u poduzetništvu.

Prigodnim govorom prisutnima se obratila predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, Sanja Putica te predsjednica Županijske komore, Nikolina Trojić.

U okviru Konferencije dodijeljene su nagrade za menadžerice i poduzetnice godine. Za 40 godišnji kontinuitet u poduzetništvu nagrađena je Gordana Leskur Jurić. Nagradu za poduzetnicu godine dobila je Lea Đurović Ruso. Poduzetnicom u socijalnom poduzetništvu nagrađena je Anica Majić, a nagradom za menadžericu godine Arijela Draguzet.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Sudionicama Konferencije obratila se zamjenica Gradonačelnika, Jelka Tepšić, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine, Žaklina Marević, državna tajnica MROSP-a, Marija Pletikosa i video porukom potpredsjednica Europske komisije, Dubravka Šuica.

Konferenciju su podržali Grad Dubrovnik, Županija dubrovačko-neretvanska, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, TZ Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatska gospodarska komora, Općina Konavle i Valamar.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Hrvatska udruga poslovnih žena Krug osnovana je 1992. godine, a danas broji oko 150 članica. Radi lakšeg djelovanja na lokalnoj razini osnovani su i ogranci Dubrovnik, Split, Šibenik, Pula i Rijeka, a u postupku je i osnivanje ogranka Zagreb.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije