Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

ŠUICA OBJAVILA

Lauš, Grgić i Katančić u Bruxelles na konferenciju o nezaposlenosti mladih

Objavljeno prije

Dubravka-Suica. jpg

Kako bi ukazala na problem nezaposlenost mladih u Hrvatskoj zastupnica Dubravka Šuica organizirat će 22. siječnja 2014. u Europskom parlamentu  konferenciju pod nazivom: „Kako pomoći mladima doći do radnog mjesta?“ na kojoj će ravnopravno sudjelovati  i pobjednici natječaja za pisanja eseja na temu : „Be the change you want to see in Croatia“.

Alarmantno stanje najbolje potvrđuje činjenica da Njemačka i Austrija posjeduju stopu od 5% nezaposlenih mladih, a Hrvatska  čak 53%. Mladi čovjek – pojedinac je taj koji može i mora mijenjati Hrvatsku u ugodnije mjesto za život, a  studenti su pišući eseje pokazali da kvalitetnih ideja i kreativnosti u Hrvatskoj ima.  Moramo stati na kraj iseljavanju Hrvatske, a Vlada mora prepoznati mlade kao generator razvoja i demografski potencijal jer mladi u Hrvatskoj posjeduju i znanja i vještine. Ne smijemo promatrati prekriženih ruku nebrigu o aktualnoj demografskoj slici Hrvatske, stoga se veselim ovim mladim ljudima, a o njihovim kreativnim idejama će se raspravljati na konferenciji u Bruxellesu, – istaknula je Šuica

Tročlano stručno povjerenstvo izabralo je tri najbolja eseja čiji će autori, studenti Toni Grgić iz Ploča, Tomislav Katančić iz Osijeka i Kristina Lauš iz Zagreba imati priliku iznijeti svoja razmišljanja na konferenciji u Bruxellesu kojoj je glavni cilj pokušati doći do rješenja kako povećati broj zaposlenih u Hrvatskoj.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Čestitamo pobjednicima i želimo im sretan put na konferenciju u Europskom parlamentu u Bruxellesu poručili su iz Ureda zastupnice Šuice.

GALA HOME 740px

NERETVANSKA BAŠTINA

Dolina Neretve predstavit će se na Festivalu mora i mornara u Francuskoj

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Radio Ploče

Foto: Facebook/Radio Ploče

U Francuskoj se od 27. ožujka do 2. travnja održava Festival mora i mornara na kojem će se predstaviti dio maritimne baštine Hrvatske. Na spomenutom festivalu sudjelovat će i Udruga za očuvanje neretvanske baštine i Udruga lađara Neretve gdje će se predstaviti lađa, trupa, neretvanski kulinarski specijaliteti i neretvanska turistička ponuda.

Lađu će veslati djevojke koje će biti u posebnim dresovima sa šahovnicom. Riječ je o vrlo poznatom Festivalu mora i mornara na kojem se očekuje preko 400 tisuća posjetitelja. Osim neretvanske lađe i trupe na spomenutom Festivalu iz Hrvatske će se predstaviti još Komiška sandula i gondula, Lošinjska regatna pasara, Kvarnerski guc i Condure Croatica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Bit će ovo velika promocija za cijelu dolinu Neretve, što je potvrdio i Milojko Glasović, predsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine. Hrvatska na ovom Festivalu ima status specijalnog gosta, zajedno sa Italijom.

Radio Ploče

GALA HOME 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije