Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ROK 10 DANA

Kako do 7 posto jeftinije HEP-ove struje

Objavljeno prije

hep-racun

HEP od danas, 1. listopada smanjuje cijenu električne energije, što će građanima donijeti šest do sedam posto niže mjesečne račune za struju, ovisno o tarifnom modelu koji se koristi.

S obzirom da se obračun električne energije za kućanstva obavlja jednom u šest mjeseci, u HEP-u navode da će se za razgraničenje potrošnje na dan primjene novih cijena koristiti dostavljena očitanja brojila ili procjena stanja brojila za taj dan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako bi se nove cijene primjenjivale na stvarnu potrošnju građani se pozivaju da 1. listopada očitaju te dostave stanje brojila putem besplatnog telefona 0800-0555, ili putem web stranice: www.hep.hr, odnosno putem aplikacije ‘Moj račun’.

Rok za dostavu stanja brojila je 10. listopad. Potrošačima će uz sljedeći redovni obračun biti odvojeno iskazana potrošnja do 1. listopada te nakon tog datuma.

Iz HEP-a napominju da neće slati zamjenske uplatnice kupcima kojima je razlika iznosa mjesečne rate manja od deset kuna, kao ni onima kojima je redovni obračun tijekom listopada ili studenoga. Svim će potrošačima razlika biti obračunata prilikom sljedećeg redovnog obračuna. Na koncu, oni potrošači kojima je HEP opskrbljivač i dalje će dobivati jedan račun za struju, dok će kupci drugih opskrbljivača dobivati dva računa, i to račun od izabranog opskrbljivača za potrošenu električnu energiju te račun od HEP-a za korištenje mreže.

Prenosi T-portal

Nastavi čitati
Dodajte komentar

You must be logged in to post a comment Login

Objavite komentar

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije