Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

JAČANJE KONKURENTNOSTI TURIZMA

Bespovratna sredstva za turizam od 0,5 – 3,5 milijuna eura

Objavljeno prije

turizam

JAČANJE KONKURENTNOSTI TURIZMA

 • OTVOREN NATJEČAJ 23.12.2013.-21.2.2014.G.
 • BESPOVRATNA SREDSTVA OD 500.000 – 3.500.000 EUR
 • FINANCIRA SE OD 50 – 60% INVESTICIJSKE VRIJEDNOSTI

 

PRIHVATLJIVI TROŠKOVI

Dio sredstava odnosit će se na sljedeće troškove:

 • izgradnja zgrada koje čine novu građevinu i/ili proširenje postojeće građevine (hotel, dodatni objekti i atrakcije, nepokretno kulturno dobro).
 • troškovi izdavanja građevinske dozvole, komunalni doprinos, cijene vodnih i energetskih priključaka
 • potpuno novi strojevi i razna oprema. Ova kategorija također uključuje robu potrebnu za administrativnu aktivnost poduzeća kao i vozila (osim u slučaju da je korisnik također registriran kao operater u prijevoznom sektoruprijeko neophodna za proizvodni ciklus ili transport proizvoda ili osoba, dok god je njihov broj proporcionalan budućoj predloženoj proizvodnji korisnika, a njihova je uporaba isključivo namijenjena za postrojenje korisnika.
 • pokretna imovina poput namještaja, vanjskog namještaja, uređaja (TV, računala, kuhinjskih aparata/aparata za kuhanje, perilica suđa za kućanstvo ili industriju, perilica rublja, aparata za čišćenje itd.), uređaja namijenjenih sportskim, rekreacijskim ili spa objektima.
 • računalni programi izrađeni prema potrebama proizvodnje i upravljanja tvrtkom kao i patenti, licence, znanje i nepatentirano znanje vezano uz nove tehnologije i proizvodne procese, u dijelu u kojem se koriste u svezi aktivnosti na koje se odnosi ulaganje i građevine u kojoj se obavlja ulaganje. Izdaci vezani uz osnovni softver, neophodan za rad stroja ili postrojenja, smatraju se jednakima izdatku za stroj kojim upravlja navedeni softver.
 • vrijednost građevine po sistemu „ključ u ruke“
 • Studije i provedba stručnih poslova koje za korisnika izvode vanjski konzultanti, vezano uz ulaganje poput: upravljanja izgradnjom, ispitivanja i provedbe propisa, izrade studije izvedivosti, ekonomske i financijske studije, studije procjene utjecaja na okoliš, izrade izvedbene dokumentacije, usluga treće strane u cilju dobivanja potvrde o kvaliteti i zaštiti okoliša sukladno međunarodno priznatim standardima i metodologijama, revizija troškova projekta, priprema tehničkih specifikacija, priprema i provedba postupka javne nabave.

 

PRIHVATLJIVE AKCIJE

Prihvatljivi projekti su investicije koje imaju za cilj poduprijeti intervencije koje uključuju jednu ili više od sljedećih aktivnosti:

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
 • ulaganja u materijalnu i/ili nematerijalnu imovinu povezanu s izgradnjom novih ili modernizaciju, podizanje kategorije i proširenje postojećih hotela s 3 ili više zvjezdica, kao i s njima povezanih pomoćnih objekata koji se odnose na: poslovni turizam (kongresna infrastruktura), odmorišni i zdravstveni turizam (wellness, spa i medicinski turizam), sportski i rekreativni turizam (teniski tereni, manje sportske dvorane, s malo sjedala ili bez njih, za košarku, odbojku, rukomet i sl., dvorane za squash ili racquetball, bazeni itd.) koji će pridonijeti povećanoj stopi popunjenosti i konkurentnosti hotela; ili
 • ulaganja u materijalnu i/ili nematerijalnu imovinu povezanu s izgradnjom novih ili modernizaciju, podizanje kategorije i proširenje postojećih hotela što će rezultirati dobivanjem 3 ili više zvjezdica; kao i s njima povezanih pomoćnih objekata koji se odnose na: poslovni turizam (kongresna infrastruktura), odmorišni i zdravstveni turizam (wellness, spa i medicinski turizam), sportski i rekreativni turizam (teniski tereni, manje sportske dvorane, s malo sjedala ili bez njih, za košarku, odbojku, rukomet i sl., dvorane za squash ili racquetball, bazeni itd.) koji će pridonijeti povećanoj stopi popunjenosti i konkurentnosti hotela.

Pored navedenih aktivnosti, projekti mogu uključivati investicije koje imaju za cilj poduprijeti interventne radnje koje uključuju jednu ili više sljedećih aktivnosti:

 • ulaganja u materijalnu ili nematerijalnu imovinu, s ciljem postizanja većeg stupnja zaštite okoliša u smislu poduzimanja radnji namijenjenih saniranju ili sprječavanju oštećenja fizičkog okruženja ili prirodnih resursa putem vlastitih aktivnosti korisnika, smanjivanju rizika takvog oštećenja ili za postizanje učinkovitijeg korištenja prirodnih resursa, uključujući mjere štednje energije i korištenje obnovljivih izvora energije;
 • vršenje usluga vezanih uz projekt od strane vanjskih konzultanata, koje nije vezano uz stalne ili periodične aktivnosti i koje se ne odnosi na uobičajene operativne troškove poduzeća, kao što su rutinske usluge poreznog savjetovanja, redovne pravne usluge ili oglašavanje, već koje su izravno vezane uz projekt ulaganja, proizvod ili tehnologiju razvijenu na temelju ovog Poziva;
 • prvo sudjelovanje na međunarodnim sajmovima u cilju promicanja novih ili poboljšanih proizvoda ili usluga proizvedenih kao rezultat ulaganja uz pomoć potpore.
 • posebno usavršavanje osoblja prijavitelja povezanog s projektnim aktivnostima, kao što su obuka za korištenje novorazvijene ili integrirane tehnologije ili rada s novom opremom;
 • opće usavršavanje osoblja prijavitelja vezana uz ciljeve projekta i doprinosa njegovoj održivosti.

Napomena: “Hotelima” se smatraju hotel baštine, hotel i aparthotel

Sveznalica 7400xXpx

Prenosi: Adria bonus

POTPORE VRIJEDNE 490,6 MILIJUNA EURA

Započelo ovogodišnje podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjere ruralnog razvoja

Objavljeno prije

Od ponedjeljka, 6. ožujka 2023. godine do 15. svibnja 2023. godine u podružnicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju može se podnijeti Jedinstveni zahtjev za izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2023. godinu.

Svoj zahtjev korisnici mogu samostalno popuniti u AGRONET-u, nakon čega isti moraju isprintati, vlastoručno potpisati te poštom ili osobno dostaviti u podružnicu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (dalje u tekstu Agencija za plaćanja). Jedinstveni zahtjev je moguće podnijeti i elektronički, uz elektronički potpis. Poljoprivrednicima će u 2023. godini za provedbu mjera i intervencija iz ovoga Pravilnika biti na raspolaganju ukupno 490,6 milijuna eura.

Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu propisuje se provedba intervencija proizvodno nevezanih izravnih plaćanja i proizvodno vezanih izravnih plaćanja iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., IAKS mjera ruralnog razvoja i mjera državne potpore za iznimno osjetljive sektore iz Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za 2023. godinu.

Svim poljoprivrednicima kod ispunjavanja Jedinstvenog zahtjeva pomoć će pružati djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba), Agencije za plaćanja i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Popis savjetnika Ministarstva poljoprivrede za pomoć pri ispunjavanja Jedinstvenog zahtjeva po županijama nalazi se na poveznici, kao i kontakti svih podružnica Agencije za plaćanja.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije