Ostanimo u kontaktu

U ZADNJE VRIJEME INTERNETOM KRUŽI NOVI OBLIK PREVARA

S lažnim profilom na ime prijatelja od žrtava mole da im uplatite bon za mobitel od 200 kuna

Objavljeno prije

U zadnje vrijeme Internetom kruži novi oblik prijevara, kako nam javlja naš sugrađanin I.V., koji je to sasvim slučajno saznao od bliskog prijatelja, kada mu je ovaj pokazao poruke u kojima stoji njegov indetični profil, ali lažni, te od njega traži da mu pošalje bon za mobitel u iznosu 200 kuna.

Kako nam je priložio u dokazima, nažalost, vidimo da je nekoliko njih nasjelo na tu prevaru, stoga ovim putem upućujemo apel svima koji dobiju sličnu poruku, da to provjere, sasvim jednostavno pozivom na broj mobitela, prije kupovanja i slanja potvrde. Jer kao što vidimo, neki su nažalost nasjeli na prevaru.

POLICIJA UPOZORAVA!

Tijekom posljednja dva dana na području naše županije evidentirano je čak pet požara

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Tijekom posljednja dva dana, odnosno 27. i 28. srpnja na području Dubrovačko-neretvanske županije evidentirano je čak pet požara.

Radi se o požaru u Lovištu u čijem gašenju je sudjelovao 41 vatrogasac i kanader, a u kojem je opožareno oko pet hektara borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog odlaganja žara i pepela iz obližnjeg ugostiteljskog objekta.

Drugi požar se dogodio poviše mjesta Gornji Brgat kojeg je gasio također 41 pripadnik vatrogasnih službi, a u kojem je opožarena manja površina borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo tijekom izvođenja građevinskih radova uslijed iskrenja koje je nastalo kidanjem metala brusilicom.

Treći požar se dogodio u ugostiteljskom objektu na području Dubrovnika, a do njega je došlo zbog kvara na električnoj instalaciji.

Četvrti požar se dogodio u Konavlima spaljivanjem osinjaka u prtljažniku starog automobila kada je opožareno i 6 tisuća kvadrata okolnog raslinja.

Posljednji požar se dogodio jučer u mjestu Komarna, a do požara je došlo uslijed rezanja čeličnih elemenata na obližnjem gradilištu.

Četiri o pet navedenih požara su nastala nehajnom ljudskom radnjom dok je peti požar tehničke naravi. Obzirom da bilježimo duži period sparnog i suhog vremena i samim tim veću opasnost od požara pozivamo građane na poseban oprez. 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije