Ostanimo u kontaktu

PRIVEDEN BIVŠI NAČELNIK PU DUBROVAČKO-NERETVANSKE

Tonći Radibratović zamjerio se mnogima u krim-miljeu, ali i kolegama u policiji

Objavljeno prije

Bivši načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović priveden je u četvrtak navečer i do ovog trenutka zadržan u prostorima policijske postaje.

Ovu informaciju iz dubrovačke PU nisu opovrgli, ali je nisu bili spremni ni službeno potvrditi, dok se sam Radibratović ne javlja na poziv naših novinara.

Prema našim izvorima on je sinoć oko 19 sati odveden na obavijesni razgovor da bi ujutro bio i lišen slobode.

Razlog njegovog lišavanja slobode je, kako doznajemo, prijava njegova dojučerašnjeg kolege PNUSKOK-u zbog prijetnji koje mu je, navodno, uputio.

U PNUSKOK-u su nam neslužbeno potvrdili ovu informaciju.

Inače, Radibratović (50) je diplomirani kriminalist, hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata u kojeg je ušao u sastavu Stonske satnije, da bi se po završetku rata aktivno uključio u Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku.

Kako je sam govorio, bio je predan “čišćenju policije od korova” i mnogima se zamjerio. Bio je voditelj Odjela kriminalističke policije i zamjenik načelnika, a potom i načelnik. Za postignute uspjehe u radu višestruko je odlikovan i nagrađivan, a u karijeri je napredovao do zvanja glavnog policijskog savjetnika.

Razdoblje dok je vodio PU pamti se po brojnim međunarodnim policijskim akcijama okrenutih borbi protiv krijumčarenja narkotika.

Neke od tih akcije koordinirala je izravno dubrovačka PU. Bile su to akcije Gladius, Porat, Bonita i mnoge druge, a nerijetko su se na ulicama mogle vidjeti “duge cijevi”, nakon kojih u dubrovačkom zatvoru više doslovce nije bilo mjesta za nove uhićene kriminalce.

Nakon isteka mandata, Radibratović se ponovno prijavio na natječaj za načelnika PU, ali je odabran drugi kandidat, a Radibratović se od tada nalazi u radnimi brojnim upravnim sporovima s MUP-om koji su, navodno, do sada završavali u njegovu korist.

Piše: Slobodna Dalmacija

OPĆINA SLIVNO

U požaru u Blacama u potpunosti izgorjele dvije brodice

Objavljeno prije

Foto: JVP Metković

Danas oko 15 sati izbio je požar na dvije brodice u Blacama, u općini Slivno, koji je brzom reakcijom JVP Metković ugašen te se nije proširio dalje.

Odmah po dojavi na mjesto događaja su izašli djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Metković i požar je ugašen. Sumnja se da je najvjerojatnije izbio na jednoj od brodici dok je drugu zahvatio zbog blizine veza.

Uzrok požara još uvijek nije poznat, u tijeku je očevid, više detalja donosimo po službenom izvješću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije