Ostanimo u kontaktu

PRIVEDEN BIVŠI NAČELNIK PU DUBROVAČKO-NERETVANSKE

Tonći Radibratović zamjerio se mnogima u krim-miljeu, ali i kolegama u policiji

Objavljeno prije

Bivši načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović priveden je u četvrtak navečer i do ovog trenutka zadržan u prostorima policijske postaje.

Ovu informaciju iz dubrovačke PU nisu opovrgli, ali je nisu bili spremni ni službeno potvrditi, dok se sam Radibratović ne javlja na poziv naših novinara.

Prema našim izvorima on je sinoć oko 19 sati odveden na obavijesni razgovor da bi ujutro bio i lišen slobode.

Razlog njegovog lišavanja slobode je, kako doznajemo, prijava njegova dojučerašnjeg kolege PNUSKOK-u zbog prijetnji koje mu je, navodno, uputio.

U PNUSKOK-u su nam neslužbeno potvrdili ovu informaciju.

Inače, Radibratović (50) je diplomirani kriminalist, hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata u kojeg je ušao u sastavu Stonske satnije, da bi se po završetku rata aktivno uključio u Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku.

Kako je sam govorio, bio je predan “čišćenju policije od korova” i mnogima se zamjerio. Bio je voditelj Odjela kriminalističke policije i zamjenik načelnika, a potom i načelnik. Za postignute uspjehe u radu višestruko je odlikovan i nagrađivan, a u karijeri je napredovao do zvanja glavnog policijskog savjetnika.

Razdoblje dok je vodio PU pamti se po brojnim međunarodnim policijskim akcijama okrenutih borbi protiv krijumčarenja narkotika.

Neke od tih akcije koordinirala je izravno dubrovačka PU. Bile su to akcije Gladius, Porat, Bonita i mnoge druge, a nerijetko su se na ulicama mogle vidjeti “duge cijevi”, nakon kojih u dubrovačkom zatvoru više doslovce nije bilo mjesta za nove uhićene kriminalce.

Nakon isteka mandata, Radibratović se ponovno prijavio na natječaj za načelnika PU, ali je odabran drugi kandidat, a Radibratović se od tada nalazi u radnimi brojnim upravnim sporovima s MUP-om koji su, navodno, do sada završavali u njegovu korist.

Piše: Slobodna Dalmacija

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Reakcija na ‘Večernjakov’ članak ‘Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete’

Objavljeno prije

Portal Večernjeg lista danas, 02. lipnja, objavio je članak pod nazivom ‘Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete’ u kojem se hrvatska granična policija optužuje za povredu temeljnih ljudskih prava i sloboda.

U konkretnom slučaju vozač i putnica iz vozila su, prilikom izlazne granične kontrole, sukladno čl. 27. Zakona o nadzoru državne granice, stavljeni u drugu liniju granične kontrole zbog sumnje policijskih službenika da spomenute osobe kod sebe posjeduju nedozvoljene opojene supstance. S navedenim razlogom  pregleda su oboje bili upoznati. Pregled prijevoznog sredstva, osobnih stvari i spomenutih osoba obavljen je sukladno spomenutom Zakonu o nadzoru državne granice i navedenim radnjama ni na koji način nisu povrijeđena njihova temeljna ljudska prava i slobode, niti važeći zakonski propisi.

Ova Policijska uprava je od spomenutog vozača zaprimila pritužbu na postupanje policijskih službenika na koju će mu biti odgovoreno unutar zakonskog roka o čemu je i pismeno obaviješten.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije