Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PALJENJE KOROVA IZMAKLO KONTROLI

Po neslužbenim saznanjima, požar kod Vida izazvala ženska osoba – prijeti joj do pet godina zatvora

Objavljeno prije

Požar koji je u petak poslijepodne planuo u močvari nedaleko od naselja Vida izazvan je ljudskom nepažnjom.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje te se osnovano sumnja da je požar prouzročila ženska osoba grubom nepažnjom dok je spaljivala korov. Vatra joj je izmaknula kontroli te se nošena jakom burom najprije proširila po močvari da bi u petak predvečer prešla cestu na predjelu Gaj gdje je izgorjela borova šuma i makija – neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik.

Prema prvim procjenama izgorjelo je oko 140 hektara trstike i šaša te više od tri hektara borove šume.

Osumnjičena ženska osoba tereti se da je iz nehaja počinila dva kaznena dijela. Prvo kazneno djelo je iz članka 215. Kaznenog zakona RH, “Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom”, kojim je propisano da će se onaj tko požarom, poplavom, eksplozivom, otrovom ili otrovnim plinom, ionizirajućim zračenjem, motornom silom, električnom ili drugom energijom ili kakvom općeopasnom radnjom ili općeopasnim sredstvom izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu većeg opsega, kaznit kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Drugo kazneno djelo je uništenje zaštićenih prirodnih vrijednosti, kojim je propisano da će se onaj tko protivno propisima uništi ili izazove znatno propadanje staništa zaštićene svojte životinja, biljaka ili gljiva, ili uništi ili izazove znatno propadanje stanišnog tipa, kaznit kaznom zatvora do tri godine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Požari u močvari nisu nikakva neobična pojava u dolini Neretve. Čim zapuše bura neodgovorni pojedinci, piromani ili krivolovci pale trstiku i šaš pa se često zna dogoditi da močvara gori i po nekoliko dana.

Ekolozi i zaštitari prirode drže da je šteta nakon požara nemjerljiva za ptičji svijet delte Neretve, koji je ugrožen i bez požara, a vatra bi ga mogla potpuno uništiti, jer neodgovorni pojedinci zapale na stotine hektara trstike i šaša u dolini Neretve, koja je zaštićena Naturom 2000 i Ramsarskom konvencijom – piše Dubrovački vjesnik.

 

KLADA

Pronađeno beživotno tijelo 45-godišnjaka

Objavljeno prije

U noći subote na nedjelju na Kladi je pronađeno beživotno tijelo 45-godišnjaka.

Po neslužbenim saznanjima, smrt je nastupila oko 3,00 sata.  Tijelo je prevezeno na patologiju OB Dubrovnik gdje će se izvršiti obdukcija.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije