Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

POZNATI DETALJI TRAGEDIJE NA KORČULI

Mladići iz kafića krenuli prema vikendici, auto im se prepolovio od udarca

Objavljeno prije

Trojica mladića izgubila su život u prometnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na Korčuli, kada je na dionici državne ceste D-118 Vela Luka-Blato 19-godišnji vozač izgubio nadzor nad vozilom koje je sletjelo izvan kolnika i udarilo u stablo, izvijestila je policija.

U noćašnjoj prometnoj nesreći stradali su mladići upravo iz Smokvice u dobi od 19, 22 i 24 godine.

Dubrovački vjesnik neslužbeno je doznao da su se trojica mladića zabavljala u jednom kafiću u Blatu. Kako je kafić zatvorio u ponoć, mladići su navodno s ekipom odlučili zabavu nastaviti u privatnoj vikendici u Veloj Luci. Neslužbeno doznajemo da ih je bilo više i da su na zabavu u vikendicu krenuli s tri automobila, dva su vozača odlučili krenuti zaobilaznicom, voziti polako i izbjeći policiju na glavnoj cesti jer su malo popili. Trojica mladića navodno nisu pila pa su se odlučili na vožnju glavnom cestom.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zavoj na kojem su izletjeli s ceste do danas je mnogima bio koban i otočanima je dobro poznat. Vozili su navodno Golfa 3, a 19-godišnji vozač, najmlađi među trojicom, položio je tek prošle godine.

Nepregledan zavoj, mokar kolnik i, prema neslužbenim saznanjima, neprilagođena brzina rezultirali su tragičnom nesrećom. Automobil je udario u obližnje stablo i kako doznajemo raspao se na pola. Kako piše Dubrovački vjesnik, brzina je bila tolika velika da na cesti nema niti tragova kočenja.

Policija je na mjestu događaja obavila očevid kojim je utvrđeno da nitko od nastradalih tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Mladići su bili vatrogasci, pripadnici DVD-a Smokvica, a dvojica su bili i jedinci. U povodu tragične smrti trojice mladića, proglašen je tjedan žalosti u Smokvici, od 3. do 10 siječnja.

– U povodu tragične smrti i sahrane naših mladih mještana koji su stradali u prometnoj nesreći 2. siječnja 2022., proglašavam tjedan žalosti u Općini Smokvica u trajanju od 3. do 10. siječnja. Tjedan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Smokvica i drugim javnim zgradama i mjestima na području Općine Smokvica. U slučaju da zastava nije na koplju, stavlja se crni flor preko zastave. U tjednu žalosti na javnim mjestima na području Općine neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svog poslovanja obavljanju primjereno tjednu žalosti. – stoji u odluci donesenoj danas na temelju članka 45. Statuta Općine Smokvica, a koju potpisuje prvi čovjek Općine Kuzma Tomašić.

– Ovakvu tragediju Smokvica ne pamti. Proglasit ćemo sedam dana žalosti, rekao je za Dalmatinski portal načelnik Općine Kuzma Tomašić.

Piše Jutarnji.hr

ISTRAGA POKAZALA

Tvrtka iz Trebinja uvoznik 220 kg heroina zaplijenjenog u Pločama

Angažirala je hrvatskog špeditera za prijevoz kontejnera s drogom koja je trebala doputovati do krajnjeg odredišta u Belgiji, ali je izvađena u Hrvatskoj.

Objavljeno prije

Tvrtka iz Trebinja bila je uvoznik 220 kilograma heroina koji je stigao u kontejneru iz Turske.

Angažirala je hrvatskog špeditera za prijevoz kontejnera s drogom koja je trebala doputovati do krajnjeg odredišta u Belgiji, ali je izvađena u Hrvatskoj, nakon čega su kocke s olovom zavarene, a samo je jedna pošiljka s heroinom stigla do odredišta.

Piljenjem kontejnera i vađenjem droge policijski posao hrvatske policije nije bio završen. U suradnji s policijama drugih država, kamion koji je prevozio olovne kocke imao je diskretnu pratnju tijekom cijelog puta do Belgije kako bi zaštitili vozača koji je dovezao olovo, ali bez heroina na odredište.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Heroin je u pločanskoj luci zaplijenjen 11. listopada prošle godine, a kontejner s olovnim kockama, koje su bile ponovno zatvorene, nastavio je put za Belgiju.

Kad je riječ o zapljeni 62 kilograma kokaina skrivenog u 54 paketića na brodu koji je prevozio ugljen iz jedne kolumbijske luke, “roba” je bila smještena na 16 metara ispod morske površine pa je postojala opasnost da se kokain, koji je kao i heroin bio namijenjen zapadnoeuropskom tržištu, odvoji od broda.

Kako doznaje Jutarnji list, skladište s drogom držali su jaki magneti, a nije bio zavaren kako to obično krijumčari rade.

To je već treća takva velika zapljena droge u pločanskoj luci.

Antonio Gerovac, pomoćnik glavnog ravnatelja policije, rekao je da je pločanska luka samo jedna od luka kojom kokain iz Južne Amerike stiže u Europu i da se u drugim europskim lukama bilježe puno veće zapljene droge. S ciljem ostvarenja i promicanja zajedničkih interesa u borbi protiv nezakonite trgovine narkoticima, jučer je u Ravnateljstvu policije potpisan Memorandum o suglasnosti između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije i Agencije Sjedinjenih Američkih država za borbu protiv narkotika.

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije Antonio Gerovac te ataše regionalnog Ureda DEA-e u Hrvatskoj Kevin Fejeran, potpisnici su Memoranduma koji je dokaz jačanja hrvatsko-američke suradnje u borbi protiv nezakonite trgovine drogama i ostalih oblika transnacionalnih kaznenih djela.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije