Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UGINUO DUPIN

Iz tunela Soline širi se nesnosan smrad

Objavljeno prije

uginuli dupin, tunel Soline

Već deseti dan iz bivšeg vojnog tunela Soline (Raba – općina Slivno) širi se nesnosan smrad. Razloge neugodnog mirisa, koji se širi i smeta lokalnim mještanima i kupačima pokušali smo istražiti i u tome smo uspjeli.

Po neslužbenim informacijama očevidaca i mještana, prije deset dana, sa sredine pelješkog kanala Pomorska policija RH dovukla je u tunel uginulog dupina. Dupina su ostavili u tunelu, a priroda je uradila svoje. Uginula životinja počela se raspadati.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mještani su pokušali zvati ponovo Pomorsku policiju, Lučku kapetaniju, Pomorski institut, Općinu Slivno-Ravno, nadležno komunalno poduzeće, ali svi su po dobroj staroj hrvatskoj navadi prebacivali nadležnost sa jednih na druge. Do danas nije bilo primjerene reakcije. Iz Općine Slivno navodno su rekli, da se svakako u tunelu Soline ne smije kupati…

Kako danas doznajemo prometna policija je poslikala dupina, jedno vrijeme čuvala pristup tunelu te otišla.

Za čudo je kako nadležne institucije nisu odmah, po dojavi reagirale i uklonile uginulog dupina, te izvršile obdukciju kako bi se utvrdio razlog uginuća. Na kraju će se vjerojatno komunalno poduzeće pobrinuti za lešinu i sanitarna služba sanirati mjesto na kojem je dupin bio odložen, kako ne bi došlo do neželjenog ekološkog incidenta.

Zahvaljujemo čitateljima na informacijama, koji su se trudili ukazati na ovaj nesvakidašnji problem, te se nadamo da će se isti ubrzo riješiti.

Nastavi čitati

TRAGEDIJA NA KORČULI

U teškoj prometnoj nesreći smrtno stradao 20-godišnjak

Mladi vozač, koji tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, od zadobivenih je ozljeda na žalost preminuo na mjestu događaja, dok je njegov suputnik, također 20-godišnjak, koji je za vrijeme vožnje koristio sigurnosni pojas, zadobio lakše tjelesne ozlijede

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros, 28. siječnja, oko 5 sati, dogodila na Korčuli, na mjestu događaja smrtno je stradao 20-godišnji vozač, dok je suputnik iz njegovog vozila zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Do prometne nesreće je došlo kada je 20-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, tijekom kretanja državnom cestom D-118, iz smjera Blata u smjeru Vela Luke, izlaskom iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom i udario u kameno-betonski zid uz rub kolnika. Potom je vozilo u nekontroliranom kretanju prvo prednjim, a zatim i stražnjim dijelom vozila, udarilo u nadstrešnicu, nakon čega se u prevrtanju zaustavilo na suprotnoj kolničkoj traci.

Mladi vozač, koji tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas,   od zadobivenih je ozljeda na žalost preminuo na mjestu događaja, dok je njegov suputnik, također 20-godišnjak, koji je za vrijeme vožnje koristio sigurnosni pojas, zadobio lakše tjelesne ozlijede.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zbog potreba provođenja očevida promet na ovoj dionici ceste bio je u potpunosti zatvoren do 10,10 sati kada je pušten u promet.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije