Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NATJEČAJ ZA POSAO

Veliki proizvođač eteričnih ulja ”Eko Aromatik” traži inženjera kemije ili prehrambene tehnologije (m/ž)

Objavljeno prije

Eko aromatik

Ukoliko želite da se pridružite našem timu, i ispunjavate zahtjeve oglasa, Vašu prijavu sa detaljnim CV, možete poslati najkasnije do 15.08.2017.

Sveznalica 7400xXpx

Eko Aromatik d.o.o. Ljubuški je veliki proizvođač eteričnih ulja. Ako ste Vi proaktivna i dinamična osoba i želite postati dio tima naše kompanije, koja posluje u skladu sa vrhunskim europskim standardima, koristeći najsuvremenije industrijske tehnologije, sa zadovoljstvom Vas pozivamo da se prijavite na oglas za popunjavanje radnog mjesta:

KEMIJSKI INŽENJER ILI INŽENJER PREHRAMBENE TEHNOLOGIJE U PROIZVODNJI ETERIČNIH ULJA (m/ž)

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Opis posla:

1. Rad na poslovima destilacije eteričnih ulja
2. Redovna kontrola kvalitete, prikupljanje, obrada i analiza podataka i izrada izvještaja o:
• ulaznim sirovinama
• poluproizvodima
• gotovim proizvodima
3. Učešće u planiranju nabavke materijala i opreme
4. Suradnja sa marketingom i prodajom u smislu davanja stručnih informacija o karakteristikama pojedinih proizvoda
5. Vođenje laboratorijske i druge popratne dokumentacije
6. Istraživanje na poboljšanju kvalitete proizvoda
7. Razvoj novih proizvoda
8. Organizacija rada proizvodnje
9. Optimiziranje procesa i proizvoda
10. Autonomno rješavanje konkretnih zadataka u okvirima postojeće tehnologije proizvodnje
11. Konstantna edukacija kroz učešće na raznim simpozijima, konferencijama, seminarima i sajmovima, uglavnom u inozemstvu, te praćenje najnovije literature i trendova razvoja

Mjesto rada: Čapljina

Uvjeti:
• VSS, inženjer kemije ili prehrambene tehnologije (prednost smjer: kemijsko inženjerstvo i tehnologija) ili srodan fakultet
• Osnovne vještine rada u laboratoriju
• Dobro poznavanje rada na računalima (MS paket)
• Vještine dobre pismene i usmene komunikacije
• Prihvaćanje visokog stupnja odgovornosti
• Spremnost na konstantno usavršavanje
• Radno iskustvo je poželjno, ali u obzir dolaze i kandidati bez iskustva sa željom za učenjem
• Poznavanje engleskog obavezno u govoru i pismu

Nudimo Vam:
• Prijem u stalni radni odnos nakon uspješno obavljenog i plaćenog probnog rada
• Priliku za profesionalni i osobni razvoj
• Rad u poticajnoj sredini
• Stručno usavršavanje kroz suradnju sa inozemnim partnerima
• Mogućnost dodatnog obrazovanja
• Stimulativna i redovna primanja
• Priliku za aktivno učestvovanje u radu i razvoju kompanije kroz osobni doprinos, te izgradnju karijere
Ukoliko se želite pridružiti našem timu, i ispunjavate uvjete oglasa, Vašu prijavu sa detaljnim CV, možete poslati isključivo na e-mail adresu:

info@eko-aromatik.com

najkasnije do 15.08.2017.
Prijave će biti razmotrene u potpunoj diskreciji.

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

Sveznalica 7400xXpx

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije