RUKOMET

Metković 1963 poražen na domaćem parketu od Hrvatskog dragovoljca

Objavljeno 8. listopada 2017. u kategorijama: Metković, News, Rukomet, Sport.

RK Metković (4)

Rukometaši Metkovića 1963 nenadano su prosuli bodove na svom parketu u susretu s boljom momčadi Hrvatskog dragovoljca iz Dugog Rata. U prvim minutama domaći su poveli s 1:0 i 2:1, a nakon toga i igra i rezultat bili su na strani gostiju koji su u obrani bili čvršći a u napadu precizniji. Poslije poravnanja na 2:2, Dugoraćani počinju stjecati prvo minimalnu, a zatim izrazitiju rezultatsku prednost do konačnih četiri razlike za njihov miran odlazak na odmor.

U nastavku su gostujući igrači dugo imali plus četiri pogotka, Metkovci su pokušavali malo tvrđom igrom u obrani dohvatiti priliku za približavanje, ali nikako nisu uspijevali. Glavna napast za Boškovića bili su Plazibat i Banović koji su do kraja ukupno postigli 18 pogodaka. Da na vratima Metkovića nije bilo vrlo dobrog Darijana Boškovića, gostujuća prednost mogla je biti i veća. Od 46. minute razbranio se i vratar H.Dragovoljca Malenčić tako da domaći sastav nije imao izgleda.

U 50.minuti bilo je pet razlike (18:23), a potom i šest razlike za Dugoraćane.

U samoj završnici Metković stiže  do 24:25, a u posljednjim sekundama Dragovoljci postižu 26-ti pogodak, za konačnu  pobjedu.

Tijekom susreta obrana Mekovića nije se najbolje snalazila, a u napadima nije bilo koncentracije. Napravili su igrači trenera Romića i nekoliko tehničkih pogrešaka, a kao plod svega toga uslijedio je poraz koji ne mora biti tragičan, ukoliko se izvuku pouke.

Strijelci za Metković 1963 bili su : Bartolović (5), Cvitanović(4), Mataga (4), Koncul i Kolovrat po 3,Marević i Vučić po 2, te Volarević 1. Bošković je sakupio 15 obrana.

Najbolji strijelci u redovima H.dragovoljca bili su Plazibat s 11 i Banović sa 7 pogodaka, dok je vratar Malenčić imao  11 obrana.

Pero Jakić

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari