Ostanimo u kontaktu

ODRŽAN KONCERT JAPANSKE PIJANISTICE

Yoko Nishii izvedbama Franza Liszta, Kozaburoa Hiraia i Dore Pejačević oduševila metkovsku publiku

Objavljeno prije

Koncert Yoko Nisi u GKS-u

Sinoć je u galeriji Ustanove za kulturu i sport Metković, održan koncert japanske pijanistice Yoko Nishii. Milan Kapović, ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Metković, pozdravio je nazočne i u najkraćim crtama predstavio gošću, koja je zainteresirala mnoge metkovce, tako da je se u dvorani tražila stolica više. Pijanistica je izvela glazba djela Franza Liszta, Kozaburoa Hiraia, te djela naše Dore Pejačević, kojoj je i posvećena turneja.

O kvaliteti izvedbi ne treba ni pisati, jer se od prvog trena vidjelo da se radi o odličnoj pijanistici, koja je znanja i vještine jedno vrijeme stjecala i u Hrvatskoj. Od četvrte godine počela je u privatnim školama stjecati vještine muziciranja na glasoviru u Japanu, a u Hrvatskoj, poslije srednje naobrazbe,1998 upisala je i Visoku školu za glazbu i umjetnost Ino Mirković, gdje stiče zvanje magistra glazbene umjetnosti. Usavršavanje nastavlja na Glazbenoj akademiji u Zagrebu u klasi Jevgenija Zarafantsa, kojemu jedno vrijeme radi kao asistent. Danas Yoko Nisii predaje na Umjetničkoj akademiji Achiju u Japanu.

Kao zaljubljenica glazbe Dore Pejačević i povodom njene 130-te godišnjice rođenja, Nisii izdaje CD sa kompletnim opusom njenih djela.

Mlada japanska pijanistica oduševila je metkovsku publiku, koji su njeno muziciranje popratili dugim aplauzom. Yoko, dođite nam opet!

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije