Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ODRŽAN KONCERT JAPANSKE PIJANISTICE

Yoko Nishii izvedbama Franza Liszta, Kozaburoa Hiraia i Dore Pejačević oduševila metkovsku publiku

Objavljeno prije

Koncert Yoko Nisi u GKS-u

Sinoć je u galeriji Ustanove za kulturu i sport Metković, održan koncert japanske pijanistice Yoko Nishii. Milan Kapović, ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Metković, pozdravio je nazočne i u najkraćim crtama predstavio gošću, koja je zainteresirala mnoge metkovce, tako da je se u dvorani tražila stolica više. Pijanistica je izvela glazba djela Franza Liszta, Kozaburoa Hiraia, te djela naše Dore Pejačević, kojoj je i posvećena turneja.

Sveznalica 7400xXpx

O kvaliteti izvedbi ne treba ni pisati, jer se od prvog trena vidjelo da se radi o odličnoj pijanistici, koja je znanja i vještine jedno vrijeme stjecala i u Hrvatskoj. Od četvrte godine počela je u privatnim školama stjecati vještine muziciranja na glasoviru u Japanu, a u Hrvatskoj, poslije srednje naobrazbe,1998 upisala je i Visoku školu za glazbu i umjetnost Ino Mirković, gdje stiče zvanje magistra glazbene umjetnosti. Usavršavanje nastavlja na Glazbenoj akademiji u Zagrebu u klasi Jevgenija Zarafantsa, kojemu jedno vrijeme radi kao asistent. Danas Yoko Nisii predaje na Umjetničkoj akademiji Achiju u Japanu.

Kao zaljubljenica glazbe Dore Pejačević i povodom njene 130-te godišnjice rođenja, Nisii izdaje CD sa kompletnim opusom njenih djela.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mlada japanska pijanistica oduševila je metkovsku publiku, koji su njeno muziciranje popratili dugim aplauzom. Yoko, dođite nam opet!

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Sveznalica 7400xXpx

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije