Ostanimo u kontaktu

JE LI BOMBA ZAUSTAVILA RADOVE UREĐENJA OBALE NA UNKI

Pripadnici pomorske i specijalne policije pregledavali dno Neretve tražeći neaktiviranu avionsku bombu

Objavljeno prije

Na Unki bomba u Neretvi, - ronioci

Stanovnici Metkovića bili su vidno iznenađeni kada su jučer vidjeli policijski gliser i ronioce malo iznad mosta na Neretvi. U prosincu smo pisali o tome kako Hrvatske vode saniraju nasip, odnosno obalu na desne strane Neretve. Uz samo šetalište na Unki  nasipan je kamen, te preko njega zemlja. Snimajući fotografije zamijetili smo da je jedan dio nasipa ostao netaknut. U razgovoru sa osobom koja je radila na bageru rečeno nam je da postoji indicija da se malo dalje od mosta (preko puta Ljetnog kina) nalazi neaktivirana bomba koja se zabila u mulj. Informaciju im je dao ribar, koji je angažirao ronioca da mu potraži neke vrše, odnosno dobio upozorenje da na dnu Neretve, ukopana u mulj, postoji neaktivirana avionska bomba. Kako neslužbeno saznajemo riječ je o neaktiviranoj ‘krmači’ iz Domovinskog rata.

Upravo je to bio razlog današnjeg policijskog istraživanja, jer se na prvi mah činilo kao da traže nekog utopljenika. Nakon dužeg ronjenja neslužbeno smo doznali kako bomba nije pronađena. Loša vidljivost i mulj ometali su istragu koja će se nastaviti. Razgovarali smo i sa ribarom koji je upozorio i našeg bageristu s početka priče i policiju. Kad nije pukla do sada, neće vjerojatno ni sad, tako da ne treba stvarati paniku. Ima još načina da se detektira metal, pa u slučaju da se nešto i pronađe, građani će biti na vrijeme i kvalitetno informirani.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije