Ostanimo u kontaktu

MIRNI PROSVJED NA TRGU KRALJA TOMISLAVA

Građanska inicijativa ‘Sinovi i kćeri Neretve’ ne odustaje od izgradnje županijske bolnice u dolini Neretve

Objavljeno prije

Unatoč kiši, na Trgu kralja Tomislava, kako je bilo i najavljeno, održan je mirni prosvjed Građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve.

Ovim prosvjedom, kako je istaknuo čelnik GI Ivo Matičević, žele prenijeti poruku važnosti izgradnje županijske bolnice u dolini Neretve.

Okupljenim građanima svoju podršku dao je i saborski zastupnik Mosta NL Miro Bulj, a kako je to večeras na Trgu izgledalo pogledajte u video prilogu i foto galeriji koju smo za vas pripremili.

IZLETNIČKI BROD SE NASUKAO NA UŠĆU

Plovilo s 14 turista i 6 članova posade se nasukalo na riječnu sprud, nije bilo ozlijeđenih

Objavljeno prije

Službenici Lučke kapetanije Ploče izvijestili su da se izletnički brod nasukao sinoć na ušću rijeke Neretve, no srećom nije bilo ozlijeđenih putnika i članova posade, ni materijalne štete na brodu, niti onečišćenja mora.

Obavijest o nasukavanju izletničkog broda zaprimljena je od očevidca u nadležnoj LK Ploče jučer, 25. travnja u 18.12h, slijedom čega su službenici Kapetanije odmah isplovili prema dojavljenoj poziciji, gdje su zatekli izletnički brod nasukan na pješčano–muljevitu riječnu sprud, na samom ušću rijeke Neretve, ali izvan područja plovidbe.

Nakon pregleda posade i putnika službenici LK Ploče utvrdili su da na nema ozlijeđenih među šest članova posade, svi državljani Republike Hrvatske, kao niti među 14 putnika, miješanih nacionalnosti te su u 20.34h spasilačkom brodicom Kapetanije obavili evakuaciju putnika na drugi putnički motorni brod ‘Turgau Dalmatia’, kojim su potom prevezeni u luku Ploče.

Nakon toga je lučki izletnički brod otegljen u luku Ploče, kamo je sinoć u 21.55h privezan na siguran vez, a očevid o uzrocima ove pomorske nesreće nastavlja se u nadležnosti Lučke kapetanije Ploče.

Izvor: jutarnji.hr

Foto: Luka Gerlanc

Nastavi čitati
KULA NORINSKA – Čestitka

Najčitanije