Ostanimo u kontaktu

MIRNI PROSVJED NA TRGU KRALJA TOMISLAVA

Građanska inicijativa ‘Sinovi i kćeri Neretve’ ne odustaje od izgradnje županijske bolnice u dolini Neretve

Objavljeno prije

Unatoč kiši, na Trgu kralja Tomislava, kako je bilo i najavljeno, održan je mirni prosvjed Građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve.

Ovim prosvjedom, kako je istaknuo čelnik GI Ivo Matičević, žele prenijeti poruku važnosti izgradnje županijske bolnice u dolini Neretve.

Okupljenim građanima svoju podršku dao je i saborski zastupnik Mosta NL Miro Bulj, a kako je to večeras na Trgu izgledalo pogledajte u video prilogu i foto galeriji koju smo za vas pripremili.

UTVRĐIVANJE KAKVOĆE MORA

Izvrsna kakvoća mora na gotovo svim plažama u županiji, na plažama Ušće i Klek more je dobre kakvoće

Objavljeno prije

Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2019. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je drugo redovno ispitivanje mora na 118 plaža u razdoblju od 3. do 13. lipnja 2019. godine. Uzorci mora na svih 118 plaža odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08).

Od ukupno 118 plaža, more na 114 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. More je na plažama Ušće u Pločama i Klek u općini Slivno more bilo dobre kakvoće, dok je na plažama Portina u Pločama i Potporela u Dubrovniku more bilo zadovoljavajuće kakvoće.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra).

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije