Ostanimo u kontaktu

MIRNI PROSVJED

Građani Metkovića mirnim okupljanjem odlučili ukazati na nedostatke u hrvatskom zdravstvu

Objavljeno prije

Građani Metkovića danas su se okupili ispred Doma zdravlja Metković gdje su mirnim prosvjedom željeli ukazati na nedostatke u hrvatskom zdravstvu, ponajprije metkovskom odjelu Hitne pomoći za koje je i inspekcija ustvrdila da je bilo propusta u nedavnom slučaju kada je preminuo devetogodišnjak Gabrijel Bebić.

Cilj okupljanja je zahtjev od Ministarstva zdravstva da se što brže riješi problem s nedostatkom uređaja CRP/streptokok analizatora te hitna izmjena pravilnika o medicinsko-biokemijskoj analizi u liječničkim ordinacijama kojim bi se dopustila nabava i uporaba potrebnih aparata.

Pratite raspravu na našoj fb stranici

TURISTIČKA SEZONA

U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Objavljeno prije

Tijekom srpnja 2020. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 132.173 dolazaka i 862.649 noćenja. U srpnju 2020. godine ostvareno je 41 posto noćenja u usporedbi s srpnjem 2019. godine.

Trenutno se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji odmara 36.624 turista, od čega 29.190 stranih gostiju i 7.434 domaćih, što iznosi 50 posto u usporedbi sa istim danom prošle godine. Najbrojniji su domaći turisti, zatim turisti iz Poljske, Slovenije i Njemačke.

U objektima u domaćinstvu se trenutno odmara 22.000 turista (53 posto prometa s početka kolovoza 2019. godine), dok se u hotelima bilježi oko 8.000 turista, što je 39 posto u usporedbi s lanjskim početkom kolovoza.

Izostanak turista iz SAD-a, Australije, Kine, Japana, Južne Koreje, Tajvana i drugih interkontinentalnih turista te turista iz niza Europskih zemalja poput Švedske, Finske, Norveške, Irske (u kojima je Hrvatska među zemljama za koje je propisana obvezna četrnaestodnevna karantena po povratku u domicilnu zemlju), odrazio se i na turističke rezultate u Dubrovačko-neretvanskoj županiji za navedeno razdoblje.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije