Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

POZNATI REZULTATI INSPEKCIJSKOG NADZORA

Liječnici u Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku preminulog devetogodišnjaka, a na teret im se stavlja i neodgovarajući transport dječaka

Objavljeno prije

Dom zdravlja Metković, Hitna pomoc

Prema neslužbenim no vrlo pouzdanim informacijama inspekcijski nadzor Stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva i Povjerenstva Hrvatske liječničke komore (HLK) koji se od ponedjeljka do utorka prijepodne obavljao u DZ Metković, Hitnoj pomoći Metković i KBC-u Split, a sve zbog smrti 9-godišnjeg Gabrijela Bebića iz Metkovića, koji je 11. prosinca preminuo u KBC-u Split završen je.

Kako neslužbeno saznajemo, po nalazu inspekcije liječnici u DZ Metković i Hitnoj pomoći u Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta. Na teret im se stavlja i transport dječaka iz Metkovića prema KBC-u Split, koji je po mišljenju inspekcijskog nadzora bio neodgovarajući, odnosno nisu dijete pripremili za medicinski transport.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Također, inspekcijski nadzor je utvrdio da su liječnici posljednje jutro života Gabrijela Bebića, njega i njegovog oca “šetali” od pedijatrijske ambulante do ambulante Hitne pomoći.

No, da bi nalaz inspekcije bio potpun trebati će pričekati obdukcijski nalaz te će se nakon njegovog “proučavanja” donijeti potpuni i konačni zaključak istrage.

Također saznajemo da Stručno povjerenstvo ministarstva zdravstva i Povjerenstvo HLK nemaju nikakav prigovor na postupanje i rad djelatnika KBC-a Split, Klinike za pedijatriju koji su nažalost Gabrijela primili u bolnicu kada je već bilo kasno da bi mu spasili život.

Kako smo već pisali, nesretni Gabrijel Bebić je od 1. prosinca do 11. prosinca, odnosno trenutka svoje smrti, više puta sa svojim ocem dolazio u DZ Metković, Hitnu pomoć i pedijatrijsku ambulantu u Metkoviću te mu nijednom nije napravljen nalaz krvi ili eventualni RTG pluća.

Dijete je zbog toga zbog izuzetno pogoršanog zdravstvenog stanja, u terminalnoj fazi svoje bolesti, prevezeno tek nakon 11 dana agonije u splitski KBC gdje je i preminulo od sepse, odnosno multiorganskog zatajenja organa.

Kako se utvrdilo obdukcijom, tijelo maloga Gabrijela “napao” je virus H1N1, gripe tipa A, koji je “otvorio vrata” bakteriji streptokoka koja je napala organizam i na koncu izazvala smrt djeteta.

Inspekcijski nadzor nad pet liječnica

Inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva i Hrvatske liječničke komore koji je proveden u Metkoviću zbog nedavne tragične smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića, koji je preminuo u splitskom KBC-u zbog septičnog šoka uzrokovanog neodgovarajućim liječenje gripe i streptokokne upale grla okončan je u utorak.

Istraživane su tri liječnice s Hitne medicinske pomoći koje su u nedjelju i ponedjeljak radile. Naime, u nedjelju su roditelji dječaka doveli u 10,45 sati na Hitnu pomoć kada ga je primila i pregledala liječnica koja je tada bila u smjeni. Zatim je dijete ponovno dovezeno u ponedjeljak u 2 sata ujutro te na kraju oko 9 sati kada je pozvan helikopter.

– Dijete je bilo dva puta na Hitnoj pomoći i oba puta je pregledano – kazao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Luka Lulić.

Kako doznajemo, inspekcijski nadzor u Metkoviću proveden je nad pet liječnica – tri liječnice s Hitne pomoći i dvije pedijatrice.

Podsjetimo, devetogodišnjak je imao temperaturu roditelji su ga pod pretpostavkom da ima običnu virozu, što se poslije pokazalo pogubnim jer je bila gripa, vodili kod njegove pedijatrice koja nije uočila ništa sumnjivo. Nije smatrala da treba vaditi niti laboratorijske nalaze uključila mu je antibiotik.

Nakon toga dječaku je bivalo sve gore, u prošlu nedjelju je dva puta bio na Hitnoj pomoći ujutro ranije i kasno u noći gdje su ga pregledale dvije dežurne liječnice, kojima ništa nije bilo sumnjivo.

U ponedjeljak ujutro ga roditelji ponovno dovode u Dom zdravlja, a kako njegova pedijatrica toga dana radi drugu smjenu s djetetom opet dolaze na Hitnu kod treće doktorice (sve se odvija u kompleksu Doma zdravlja na nekih pedesetak metara udaljenosti).

Tada ih doktorica s Hitne vraća da traže pedijatra. U jednoj pedijatrijskoj ambulanti je bila gužva pa oni odlaze kod dr. Ksenije Kaleb čija je ordinacija na katu Doma zdravlja.

Ona prepoznaje po život ugroženo stanje dječaka koji već tetura u polusvjesnom stanju, pluća su mu kolabirala. Alarmira ponovno Hitnu pomoć dolazi helikopter i dijete se vozi u Split gdje nakon dvadeset sati borbe za život umire od streptokokne sepse.

Piše: Slobodnadalmacija.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije