Ostanimo u kontaktu

BRIGA O ZDRAVLJU U TREĆOJ ŽIVOTNOJ DOBI

Predavanje o prehrani u jesenjim danima u Udruzi Otac Ante Gabrić

Objavljeno prije

Predavanje UOAG (5)

U Udruzi Otac Ante Gabrić danas je magistra farmacije Ana Kraljević održala predavanje  Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi: Stigla je jesen – namirnice za zdravlje i vitalnost starijih osoba.

Ana Kraljević je sa zainteresiranim građanima starije životne dobi razgovarala o aktivnosti i prehrani u prohladnim jesensim danima, a naglasak je bio na tome da priroda pruža sve što je potrebno kako bi se borili s jesenskom melankolijom.

-Pa, nekako za jesenske proizvode, odnosno ono što je priroda stvorila i donosi, možemo zaključiti da su korisni u borbi protiv tog nekog jesenjeg umora i melankolije koja nam slijedi u kraćim danima i dužim noćima. Jednostavno nas priroda goni u kuću da više spavamo, ali pobrinula se i da nam da snage i da izdržimo taj dan tako što nam je stvorila proizvode koji su bogati energijom i vitaminom C koji nas razbuđuje, kao što su šipak, naranča, kivi, paprika i kiseli kupus. To su standardne jesenske namirnice, a tu su i kesteni i kukuruz koji su bogati energijom i B vitaminom koji nam također daje snage – kazala je Kraljević.

Uz savjete od koje koristi mogu imati i stariji i mlađi, na druženju se razgovaralo i o tome koje namirnice su nekada bile izvor energije tijekom jeseni i na koje nove načine se danas možemo nositi s manjkom energije i vitamina potrebnim za zdravi život.

Marija J.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije