Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

METKOVIĆ POSTAO CENTROM ŽENSKOG NOGOMETA U REGIJI

ŽNK Neretva uspješna na kraju polusezone

Objavljeno prije

ŽNK Neretva, Duško Mijoč

U svojoj drugoj prvoligaškoj sezoni ŽNK Neretva na kraju jesenskog dijela prenstva osvojila je peto mjesto nakon devet kola i 8 odigranih utakmica, s obzirom na to da je utakmica posljednjeg kola s Pregradom odgođena zbog vremenskih nepogoda. Neretva ima 11 bodova i gol razliku -10, Dinamo na četvrtom mjestu ima samo dva boda više, a prvi Osijek i drugi Split imaju po 24 boda.

Prateći sve utakmice ženskog prvoligaša u Metkoviću, neka nam bude dopušteno napisati da su igračice i stručno vodstvo, ali i uprava napravili dobar posao. U gledalištu je bivalo i do 300 gledatelja koji su bodrili igračice, kako one koje su tek ulazile u igru, tako i one iskusnije. I da ne zaboravimo, jednakim pljeskom ispraćivane su one ‘domaće’ i djevojke koje su stigle iz drugih sredina.

Poduzetnik Ivica Mijoč Žabac, trener Duško Mijoč, direktor ekipe Ante Boras, tajnik Mladen Jakić i njihovi suradnici, trudili su se osigurati stručne i materijalne uvjete za rad i igranje utakmica. Da i drugi sportaši vole Neretvine igračice, svjedoči i spoznaja da, primjerice, Metkovac Renato Srna kao delegat na mnogim utakmicama uopće nije želio preuzeti naknadu za svoju nazočnost, sve u cilju poboljšanja uvjeta za rad i natjecanje. A pravih prijatelja kluba ima još.

Bitna karakteristika rada i ponašanja svih u klubu, svakako se odnosi na činjenicu je klub u dobrom sportskom i organizacijskom stanju te da se planovi i ciljevi ostvaruju bez zadrške, i to u sve boljoj i kvalitetnijoj ženskoj nogometnoj ligi.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Jasno je da kvalitetne analize uspjeha i neuspjeha ne može biti bez osvrta stručnog trenera Duška Mijoča, čovjeka je unutra, reklo bi se, već pet godina.

– Znate, ja ne mogu biti previše nezadovoljan našim postignućima, s obzirom na to da se radi o ženskoj populaciji odnosno ženskom klubu. Ženski nogomet ima svojih specifičnosti, a uz to, mi smo mlad klub koji je na neki način u našem kraju probio određene barijere. Naš je najveći problem u tomu što djevojke ne dolaze ili-ili ne mogu dolaziti redovito na treninge tako da imate situacija da se igračica cijeli tjedan ne pojavi na treningu, a mora ili treba igrati. O tomu jesmo li mogli imati koji bod više mogu reći da nam nedostaju tri boda zbog odgođene utakmice s Pregradom u zadnjem kolu, jer smatram da bi sigurno pobijedili te tako priskrbili ukupno 14 bodova i bili bi četvrti na ljestvici. S Dinamom smo odigrali 2:2, a vodili smo 2:0 i onda primili pogotke. Inače bi imali još dva boda više. Žao mi je i zbog utakmice u Čakovcu gdje je rezultat bio 0:0, a mi smo promašili pet zicera, – kazuje nam nekadašnji izvrsni vratar Neretve i drugih klubova.

Prije početka sezone u klub je stiglo nekoliko mladih igračica iz susjedne Hercegovine, pa je sljedeće pitanje glasilo: koje su se igračice dokazale i nametnule?

– Vi znate da u našoj ekipi oslonac predstavljaju Kešina, Terzić i ostale. Dobro su se uklopile mlade igračice Matić koja je postigla i dva pogotka, zatim Mandić, ali molim vas, ne bih izdvajao nikoga posebno, iako smatram da su sve one mogle dati više. Najvažnije da rastemo, stječemo iskustvo i da se slažemo i razumijemo. Ova sezona za nas je posebna, prije svega jer se moramo učvrstiti u ligi i u svemu ostalom, a ispadaju tri ekipe. Bude li sve išlo prema planu nadam se da bismo mogli biti pri samom vrhu ljestvice, – rekao je Mijoč.

Vrlo je važna pripomena da su Terzić i Bakalar etablirane članice U-19 reprezentacije Hrvatske, a Dugandžić u U-17.

Na  kraju osvrta još jedna opservacija. Uprava Neretve radi doista dobar posao. Treba pronaći sredstva za rad i putovanja, platiti suce i službene osobe, osigurati ostale uvjete. Primjer ŽNK Neretva najbolje svjedoči i o mogućnostima da Metković postane centar ženskog nogometa za područje velikog dijela Dalmacije i Bosne i Hercegovine.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije