Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

KUP JADRANA

Zlato, četiri srebra i tri bronce za Karate klub Metković

Objavljeno prije

KK Metković - Kup Jadrana 2016.

Karate klub Metković jučer je nastupio na jednom od najstarijih hrvatskih karate turnira, koji se održava još od davne 1968. godine, Kupu Jadrana u Splitu. Na natjecanju na kojem je nastupilo blizu 500 natjecatelja iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i Mađarske, KK Metković je predstavljalo 16 natjecatelja, koji su osvojili  jedno zlato, četiri srebra i tri bronce.

Sveznalica 7400xXpx

U katama u kategoriji mlađe učenice (8 i 7 kyu), gdje je nastupilo preko 20 natjecateljica, članice KK Metković su bile nadmoćne i uzele sve medalje, zlato je osvojila Laura Bebić, srebro Katja Jerković, a broncu Klara Volarević. U kategoriji mlađi učenici (8 i 7ky) broncu je osvojio Nino Volarević, a na 5 mjesto se plasirao Josip Obradović.

U borbama srebra su osvojile Lucija Utovac u kategoriji učenice -40 kg, Lucija Vištica u kategoriji učenice -44 kg i Ema Vidović u kategoriji mlađih kadetkinja -50 kg. Duje Mihaljević osvojio je broncu u kategoriji mlađih učenika – 30 kg.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pored navedenih osvojenih medalja zapažen rezultat su pokazali Ivan Batinović, Petar Borovac, Lukas Glaviškić i Iva Vučić, koji su se, izgubljenim borbama u repasažu, plasirali na peta mjesta. Da treba imati i sreće, pokazalo se na Anti Krstičeviću koji je pobjedio prvu bobu, dominirajući sa 8:0, ali je od drugih borbi odustao zbog povrede i odluke doktora. Pored navednih još su nastupili, Ivan Jelinić i Antonio Dominiković.

– Iako velik broj natjecatelja prvog tima nije nastupio zbog obaveza, od čega su i dvije nositeljice aktualnih državnih medalja, treneri su zadovoljni ovakvim rezultatom, jer je pet boraca radilo finalne borbe, rekao nam je Denis Žderić, te dodao kako su njihove seniorke, koje su se iz fakultetskih klupa marljivo pripremile i pristupile polaganju za sudačka zvanja; Anamarija Jakić na ovom natjecanju položila je veće sudačko zvanje i postala glavni županijski sudac u borbama, dok je Petra Samardžić uspješno položila prvo sudačko zvanje pomoćni županijski sudac.

Našim karatašima čestitamo na osvojenim medaljama i želimo im puno uspjeha u njihovim daljnjim borbama.

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Sveznalica 7400xXpx

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije