Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

SPORTSKA NATJECANJA

Zadivljujući uspjesi naših učenika – sportaša

Objavljeno prije

U proljeće su najintenzivnija natjecanja učenika u znanju i sportu, a tisuće njih raduju se nastupima i pobjedama, osobito.

Učenici osnovnih i srednjih škola u Metkoviću godinama su među najboljima u Hrvatskoj, i to, može se reći u svim sportovima i vještinama.

Prelistali smo naslove na lokalnim portalima koji najbolje kazuju o kakvim se velebnim uspjesima radi.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Najnoviji glasi: „Učenice OŠ Stjepana Radića županijske prvakinje u futsalu“, a onda krećemo unazad i bilježimo.

Djevojčice RK Jerkovac osvojile prvo i drugo mjesto na Erste rukometnoj ligi Dalmacije, Lukrecija Krstičević prva na utrci u Gradcu, a pionirke i kadetkinje ŽNK Neretve ostvarile uvjerljive pobjede u Dubrovniku.

Sveznalica 7400xXpx

Lista uspjeha se nastavlja pa pa dolazimo do naslova: “Učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića županijski prvaci u atletici i u muškoj i u ženskoj konkurenciji“, zatim stoji da su rukometaši OŠ Stjepana Radića bili peti na Državnom prvenstvu u Poreču, potom, Dva pehara za veslače Neretvanskog gusara na prvenstvu osnovnih škola, zabilježen je uspjeh mladih karataša na turniru „Hercegovina kup 2019“, zatim uspjeh biciklista u Vodicama, veliki uspjeh šahista OŠ  Stjepana Radića u regionalnoj ligi kao i malonogometašica iste škole na Državnom u Poreču.

Idemo dalje, djevojčice ŠSD Gusar bile su najbolje na školskom natjecanju u rukometu,kadetkinje ŽRK Metković zaslužile su Državno prvenstvo, rukometaši Srednje škole plasirali se na državno, rukometašice OŠ don M.Pavlinovića druge u Županiji,a rukometaši OŠ Stjepana Radića najbolji u Županiji!

Ovdje se radi i o školskim i o klupskim natjecanjima, i sigurno je da napisano nije sve. Tko bi mogao i nabrojati uspjehe najmlađih u dva Karate kluba, ONK Metkoviću i NK Neretvi, N.Gusaru, u Atletskom klubu i drugim sportskim udrugama.

Poanta priče su velebni uspjesi učenika i njihovih vrijednih mentora, ne samo jedne sezone ili školske godine već u kontinuitetu. Mislimo da u Hrvatskoj nema grada veličine Metkovića koji se može podičiti takvim ostvarenjima mladih na svim razinama i u svim sportskim granama i vještinama.O uspjesima u natjecanjima u znanju da se i ne govori. Mnogi stručnjaci iz drugih sredina znali bi mi reći da se radi o posebnom podneblju i urođenim sposobnostima mladih za bavljenje sportom.S tim se možemo složiti, ali držim da su ti uspjesi više rezultat organiziranog rada i pristupa mladima u školama i klubovima te , svakako, stručno osposobljenim i zainteresiranim mentorima , trenerima i voditeljima.Isto tako ti uspjesi jesu rezultat zainteresiranosti mladih za bavljenje sportom,ali i zahvaljujući potoprama roditelja.Jer, ako učenici uz svakodnevno obavljanje školskih zadaća žele odvajati vrijeme i za sportske , školske i izvanškolske aktivnosti možemo reći da su unatoč naporima , valjano rasporedili svoje vrijeme . Nitko ne može reći da im je lako, a nije lako ni njihovim roditeljima koji , ipak,za svako putovanje moraju svojoj djevojčici ili dječaku staviti u džep makar 50 kuna za sok , razglednicu ili SMS poruku.

I još nešto. Velik broj učenika s medaljama sudjeluje u nizu drugih školskih i izvanškolskih aktivnosti, kao što su školske priredbe, misna slavlja, humanitarne aktivnosti, ekološke i volonterske aktivnosti ili u natjecanjima u znanju.

Uz sve rečeno (i napisano) držimo da bi školskom (i klupskom) sportu u Metkoviću trebalo omogućiti još bolje uvjete za rad.

ŽUPANIJSKI TENIS TURNIR OREBIĆ 2024.

Mlade nade metkovskog tenisa zaigrale na svom prvom turniru

Objavljeno prije

Mlade nade Teniskog kluba Metković prošlog su vikenda odigrale svoj prvi turnir, nastupivši na Županijskom tenis turniru Orebić 2024.

U igri s narančastim lopticama Mara Bebić je osvojila je 2. mjesto, a odličnu igru prikazale su Lorena Trutina i Katarina Marković.

Također odličan nastup, u igri sa žutim lopticama imale su Nikolina Ćelić i Eva Jerković.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Turnir je održan u organizaciji domaćeg TK Set Orebić. Čestitke svima!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije