Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

XVIII. KUP SLOBODNE DALMACIJE

Gusari Komin prvi, Stablina druga, Crni put treći na brzinskim utrkama u Opuzenu

Objavljeno prije

Brzinske utrke u Opuzenu - XVIII. Kup Slobodne Dalmacije

U Opuzenu su jučer održane brzinske utrke za pozicije na XIX. Maratonu lađa na Neretvi. Unatoč kišnom vremenu na početku utrka, na svu sreću organiozatora vrijeme se na kraju popravilo i uspješno smo dobili pobjednike XVIII. Kupa Slobodne Dalmacije.

Maraton iz godine u godinu napreduje, kako u sportskom tako i u tehničkom smislu. Novost na ovogodišnjim brzinskim utrkama je bio automatizirani start, s laserom i kamerom, tako da nijedna ekipa nije mogla biti ‘zakinuta’ ni za stotinku, jer sjećamo se prijašnjih godina da je baš oko toga bilo negodovanja.

Tako i ove godine, prve tri ekipe su dijelile stotinke. Pa su jučer u Opuzenu najbrži bili lađari Gusari Komin, rutu su odveslali za 1:30:128, drugi su bili lađari Stabline, sa zaostatkom +0,773 stotinke, te trećeplasirani lađari Crnog puta, za nijansu sporiji od Stabline, odnosno od Gusara +0,816 stotinki. Do sada se nije pokazalo kao pravilo, al’ sa ovako malom razlikom, i poznavajući spremu i mentalitet ekipa, slobodno možemo reći da su ove godine brzinske utrke iznjedrile i glavne favorite Maratona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Izdvojili bi još i lađare Svetog Ilije – Metković, veći dio utrka, odnosno do pred sam kraj, čvrsto su držali prvu poziciju, sa vremenom 1:33:850 i onda je startalo zadnjih šest ekipa koje su jedne drugima rušile rekorde.

Donosimo kompletan poredak…

Također, poznat je i poredak lađarica. Prve su Gusarice, druge lađarice Stabline i treće Metkovke.

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije