Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

OSVRT NA SPORTSKU SEZONU

Unatoč poteškoćama, metkovski sportski klubovi nižu uspjehe

Objavljeno prije

Rukomet, rukometna lopta

Po završetku natjecateljskih sezona, sportske udruge, odnosno, klubovi s područja Metkovića nastavile su nešto laganijem radom do početka odmora, a jedino su nogometaši Neretve u punom radnom zanosu s obzirom na to da ih već u nedjelju, u susretu s NK Vodice, očekuje prva kvalifikacijska utakmica za ulazak u Treću HNL.

Neretva je zapravo osvajanjem prvoga mjesta ostvarila i najveći uspjeh pa stoga igrači, treneri i vodstvo zaslužuju čestitke. Iako je bilo i nekoliko slabijih rezultata pa i igara, taj klub je ipak na kraju slavio. To je, dakako, rezultat rada i uprave i igrača koji su postavljene ciljeve uspješno ispunili, doduše za sada samo polovicu jer ih čekaju dvije odlučujuće utakmice.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

ONK Metković nije briljirao u Županijskoj ligi gdje je zauzeo mjesto u donjem dijelu ljestvice, ali je u tom klubu i dalje jedinstvena atmosfera u igranju, vježbanju i druženju. Najveći problem toga kluba svakako je nemogućnost stvaranja sastava koji bi zajedno mogao odigrati više utakmica u nizu, a razlog tomu su izostanci igrača s treninga ili utakmica zbog posla od kojega žive. U sljedećem razdoblju svi će u klubu nastojati riješiti i to pitanje.

Lijep uspjeh polučile su nogometašice Neretve u Prvoj ligi osvajanjem petog mjesta, odmah iza nedostižnih Osijeka, Splita ili Agrama. Četverogodišnji rad i trud svih u klubu itekako se isplatio pa se možemo nadati još kvalitetnijim rezultatima.

Sveznalica 7400xXpx

Posebno je važna činjenica da Neretva danas ima nekoliko reprezentativki u raznim selekcijama te da su zbog odličnih prezentacija neke igračice na meti poznatijih i snažnijih klubova iz zemlje i svijeta.

Rukometaši Metkovića 1963 osvojili su osmu poziciju u Prvoj ligi što se u konačnici može smatrati uspjehom. Radi se o relativno mladoj momčadi iz koje je nekoliko igrača otišlo, dok ih je nekoliko bivalo ozljeđeno. Dovođenjem dva do tri pojačanja u sljedećoj sezoni mogu se očekivati bolji rezultati i kontinuitet u nizanju pozitivnih rezultata.

Metković Škola rukometa igrala je u skladu sa svojim mogućnostima i s ciljem odgajanja mladih igrača. Rukometašice Metkovića u Drugoj ligi pokazale su stanoviti napredak u igri i na dobrom su putu.

Velik uspjeh postigli su boćari Metkovića osvajanjem prvog mjesta u Drugoj ligi i povratkom u prvu, nakon pet godina.

S nekoliko pojačanja Metkovci bi mogli igrati značajnu ulogu u elitnom razredu hrvatskoga boćanja.

Treba istaknuti i značajne uspjehe metkovskih atletičara, bisciklista, karataša, košarkaša i veslača. U tim udrugama zasukali su rukave brojni entuzijasti u nakani bolje organizacije rada i poboljšanja materijalnih uvjeta.

Učenici u osnovnim i srednjim školama i ove su godine s brojnih natjecanja donijeli hrpu medalja, od nogometa, rukometa do atletike. U svakom slučaju to su iznimni rezultati s obzirom na to da uvjeti za rad nisu na nekoj razini, posebno u atletici.

Sve udruge (klubove) muče iste brige, nedostatak sredstava za optimalniji rad i rezultate. Grad Metković sukladno rasporedu sredstava iz proračuna i programima klubova izdvaja značajna sredstva, ali to nije dovoljno. Čelnici klubova stoga se moraju angažirati u traženju dodatnih financijskih poticaja što u današnjem vremenu erozije gospodarstva nije nimalo laka zadaća.

Uglavnom, važna je činjenica da nema gašenja klubova ili prestanka aktivnosti. Jednoga dana uz izdašnija financijska sredstva i jasnije projekcije razvoja sporta, doći će i bolji rezultati.

piše: Pero Jakić

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije