Ostanimo u kontaktu

NERETVA - NERETVANAC

U subotu na rasporedu veliki neretvanski derbi, pratite ga LIVE na Metković NEWS-u

Objavljeno prije

Šest kola prije kraja prvenstvenih natjecanja u 3. HNL, ne zna se pouzdano tko će biti prvak, a tko će napustiti taj stupanj natjecanja.

Trenutačno vodeći Junak raspolaže s 44 boda, Uskok, Primorac (B) i Croatia sa po 43, Urania ima 39, Kamen 38, Jadran LP i Hrvace po 36 bodova.

Ne pamti se kada je borba za vrh bila tako izjednačena i neizvjesna, a 25. kolo nudi nove zanimljive oglede.

Neretvanski derbi između Neretve i Neretvanca na rasporedu je u Metkoviću u subotu u 16 sati i 30 minuta.

Neretvanac je na 11 mjestu na ljestvici s 29 bodova, a Neretva je 10 mjestu s 33 boda. Sedmoplasirani Jadran LP ima na kontu 36 bodova i putuje na susret s Hrvacama.

Neretva je prošlog vikenda poražena od Junaka u Sinju s 2:0.

Subotnji susret ne može ništa bitno promijeniti jer su i Neretva i Neretvanac bezbrižni glede zadržavanja statusa trećeligaša.

Ipak, susreti susjeda oduvijek su privlačili pozornost prijatelja nogometa i ne samo njih.

Dajemo stoga riječ treneru Neretve Goranu Galovu.

– Sve ćemo učiniti da ostanemo neporaženi, i ne samo neporaženi već i da pobijedimo. Jasno je da se dobro poznajemo, ali držim da mi kao domaćini s pravom tražimo i želimo pobjedu. Bit će možda i određenih pritisaka pa smo u klubu i o tomu razgovarali kako bismo bez opterećenja ušli u utakmicu.

Što se tiče ishoda smatram da Neretva ima kvalitetu koja nas može dovesti do pobjede, s naznakom da u prvih dvadesetak minuta moramo težiti pogotku. Naši igrači bit će usmjereni na utakmicu u kojoj žele pobjedu – zaključio je Galov.

Neretvanski derbi možete pratiti uživo na Metković NEWS-u, a podsjećamo da je utakmica humanitarnog karaktera za našu teško oboljelu sugrađanku Mariju Dominiković.

ŽENSKI NOGOMET

Prvenstvo u 1. HNLŽ počet će ipak 14. lipnja

Objavljeno prije

Autor

Povjerenik za natjecanje Prve ženske nogometne lige, Tomislav Kuzman, poslao je klubovima obavijest da će se prvenstvo nogometašica ipak nastaviti 14. lipnja 2020.godine kako je i bilo odlučeno. To je obrazložio činjenicom da ne postoji konsenzus oko promjene nastavka natjecanja Prve HNLŽ, iako su neki klubovi promjene tražili, a među njima bio je ŽNK Neretva.

Još će se možda donijeti odluka o mogućem pomicanju sezone do 9. kolovoza kako bi se izbjeglo igranje radnim danom.

To ujedno znači da će ŽNK Neretva odigrati sve četiri preostale prvenstvene utakmice te da će nakon toga sudjelovati u doigravanju za prvaka (ako bude među prve četiri ekipe), ili u ligi za ostanak bude li nakon te četiri utakmice peta.

To je za Neretvu, ali i za druge klubove novi organizacijski izazov jer se ne radi o profesionalnom klubu kao što je slučaj u Prvoj HNL za muške, a osim toga koronakriza uvelike se odrazila i na financijske mogućnosti sponzora i sportskih asocijacija u gradu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije