Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

BICIKLISTIČKI KLUB RELAKS

U nedjelju starta Memorijalna biciklijada Igor Penava

Objavljeno prije

U nedjelju s početkom u 11 sati s Baćinskih jezera starta Memorijalna biciklijada Igor Penava. Dio biciklista kreće u 9:30 sati iz  Gradskog parka u Metkoviću, a ukupna dužina biciklijade iznosi oko 70 km.

Igor Penava, zasigurno je bio jedan od najupečatljivijih lica grada Metkovića posljednjih godina. Mnogi ga pamte kao strogog prometnog redara, no iza tog, ne baš zavalnog posla, krilo se jedno veliko srce. Igor je rođen u Metkoviću 21.10.1972., jedan dio svojega života proveo je u Pločama. Ovaj otac troje djece i divan suprug, živio je u Metkoviću do 2015. godine. Nakon selidbe u  Dubrovnik, Igoru je dva puta transplantiran bubreg. Upravo zbog borbe koju je vodio u svom životu, ovaj čovjek je bio jako osjetljiv za populaciju vozača s invaliditetom, kojima bi nesavjesni vozači oduzimali parkirna mjesta kojih u našem gradu ima premalo.

Osim kao prometnog redara, Igora pamtimo i kao strastvenog biciklista. Promovirao je i zagovarao vožnju biciklom, koja je sama po sebi puna pogodnosti za naše zdravlje, kao i za okoliš. U očima kolega iz biciklističkog kluba Relaks, Igor je bio čovjek koji je poštivao ljude, volio svoju obitelj i pomicao granice. Znao je uveseliti ljude, trudio se biti najbolja verzija sebe i izvući ono najbolje iz svakog od nas. Poticao je, hrabrio, radio, uveseljavao i žrtvovao se za dobrobit svih nas. Nitko od nas na njemu nije mogao primjetiti kakve je uistinu bitke vodio ovaj divan čovjek.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Koliko je volio biciklizam i svoj klub Relaks, najbolje vam može reći njegova obitelj. Svaki put kada se članovi tog kluba, Igorovi prijatelji, pojave pred njegovom obitelji, prvo što Igorova obitelj spomene je upravo ljubav prema tim ljudima. U tim trenutcima nerijetko ne znamo kako bi se osjećali, istovremeno vas prođu trnci, poskoči srce od radosti, ali i krene suza niz obraz. Takve emocije izazivaju jedino ljudi poput Igora, koji svojim djelima ostave trag vrijedan divljenja.

Na Igorovoj nadgrobnoj ploči ugraviran je biciklist, stoji tu kao podsjetnik na Primaveru, Žabicu, kao i Igorov neostvareni san, biciklističku stazu od Metkovića do Opuzena.

Sveznalica 7400xXpx

Ovom čovjeku, bicikl je bio rekreacija, relaksacija. Kolege su mu bili terapija, a obitelj mu je bila sve. Ovakve tekstove ne možemo završiti bez suze na oku i boli u srcu zbog malih ljudi, koji svojim djelima ostavljaju veliki trag, baš kao i naš nikad prežaljeni Igor.

Ovim putem vas pozivamo da se u nedjelju pridružite biciklijadi i odvozite koji kilometar u spomen na Igora. Možete voziti u Pločama, Metkoviću, ali možete odvoziti i cijelu biciklijadu. Igoru će, baš kao i članovima njegovog kluba biti drago što ovaj veliki čovjek nije zaboravljen i što je za sobom ostavio neizbrisiv trag.

Na kraju ostaje nada da ćemo mi svi, baš poput Igora, dati sve od sebe da budemo najbolja verzija sebe. Da svojim postupcima izmamimo drugima osmijeh na lice i da se borimo za one koji su najugroženiji među nama, a to su osobe s invaliditetom. Nadamo se da ćemo se jednog dana voziti biciklističkom stazom od Metkovića do Opuzena koju bi trebali nazvati po našem Igoru čiji će nas osmijeh pratiti s nebeskih visina.

SEZONA 2023./2024.

MNK Sv. Roko Podrujnica osigurao svoj prvi naslov Prvaka UMA Metković lige

Objavljeno prije

Foto: fb MNK Sv. Roko Podrujnica

U prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani Metković sinoć je odigrano pretposljednje kolo UMA Metković lige, a u derbiju kola MNK Sv. Roko Podrujnica je pobijedio glavnog konkurenta za naslov AMNK Opuzen sa 6:1 (0:0) te tako osigurao svoj prvi naslov Prvaka.

– Ovim putem želimo čestitati svim ekipama koje su sudjelovale u ovogodišnjoj ligi a posebno našim rivalima iz Opuzena na junačkoj borbi do zadnjeg kola.

Ekipa Podrujnice po prvi puta u svojoj povijesti osvojila je UMA Metković ligu! Hvala svim našim navijačima i svim onima koji su dugi niz godina branili boje Podrujnice te napokon dočekali naslov.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Iza nas ostaje još jedno kolo protiv ekipe MNK Crni Put koja se igra u ponedjeljak. Dođite još jednom i podržite nas u posljednjem susretu ove sezone i još jednom s nama proslavite dugoočekivani naslov Prvaka! – objavili su iz MNK Sv. Roko Podrujnica.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije