Ostanimo u kontaktu

TRKA ZA PRVIM MJESTOM

U nedjelju novi ispit za odličnu momčad ONK Metković, stiže Orebić

Objavljeno prije

U 18. kolu prvenstva Prve županijske nogometne lige u nedjelju će se na igralištu Metkovića sučeliti nogometaši ONK Metković i Orebića.

Oduvijek su susreti te dvije momčadi donosili radost gledateljima, kojih, nažalost, u ni u nedjelju neće biti.

Što se, dakle, može očekivati u tom susretu?

Prije svega kvalitetan nogomet uz taktičku pripremu nogometaša Metkovića koji bi mogla donijeti čistu pobjedu i nova tri, iznimno važna boda u trci za naslovom prvaka.

Prošle nedjelje su igrači Tomislava Plećaša do nogu porazili momčad Hajduka 1932 u Veloj Luci, čak sa 7:0!

Takav rezultat rječito govori o snazi metkovskog ligaša i njegovim ambicijama, ali o vrijednosti svakih pojedinaca, od igrača do stručnog stožera i članova uprave. Nedavno je na čelno mjesto na ljestvici zasjela Croatia, koja raspolaže s 43 boda iz 17 utakmica, dok je Metković na drugom mjestu sa dva boda manje, a treća je Župa dubrovačka s 37 bodova.

U svakom slučaju, Metkovci će tražiti pobjedu i vjerovati da će uvjeti za igru biti povoljni. Igrom slučaja, možda će se o prvom mjestu odlučivati baš u Metkoviću, prilikom skorog derbija Metković-Croatia.

Ipak, momčad Orebića valja shvatiti vrlo ozbiljno. Orebić se nalazi na šestom mjestu s 21 bodom. Gusar se dobro drži i već je na 4.mjestu s 24 boda, dok je Maestral na začelju s 14 bodova.

Raspored:

  • ONK Metković-Orebić
  • Slaven-Gusar
  • Konavljanin -Croatia
  • Žrnovo-Sokol
  • Jadran-Župa dubrovačka
  • Maestral-Hajduk.

GODIŠTE 2008.

Održane 1. Dječje sportske igre ‘Preko’

Objavljeno prije

U organizaciji četiri metkovska kluba – Karate kluba Knez Domagoj, ONK Metkovića, Biciklističkoga kluba Metković te RA Jerkovac, a uz potporu Grada Metkovića, danas su na igralištu ONK Metkovića održane 1. Dječje sportske igre Preko.

Više od stotinjak djece uzrasta 2008. godišta i mlađega natjecalo se u različitim disciplinama poput potezanja konopa, štafete, trčanja u vreći  itd.

S obzirom da je prošlu godinu obilježila pandemija koronavirusa te većina klubova nije imala natjecanja, svrha 1. Dječjih  sportskih igara Preko je promicati sport u Metkoviću te zdrave načine življenja.

Igrama je nazočio i predstavnik Grada Metkovića, predsjednik Sportske zajednice grada Metkvića, Ante Zovko, a svi natjecatelji dobili su diplome za sudjelovanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije