Ostanimo u kontaktu

TAJLANDSKI BOKS

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u tajlandskom boksu nastupila tri Metkovca

Objavljeno prije

Metkovski borci, Čavrk, Šiljeg Jakšić

U okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo u tajlandskom boksu koje su se održale u Dubrovniku, u dvorani Gospino polje, svoje borbe su odradila tri naša borca.

U konkurenciji najboljih hrvatskih boksača i boksača iz regije, Edo Čavrk se borio protiv Makedonca Mitka Skilova, koji ima 13 profesionalnih mečeva, i borbu je završio neriješeno. Nakon njega je nastupio Blaž Jakšić koji je na bodove pobijedio Belmina Pašalića, dok je Ante Šiljeg poražen od domaćeg borca, Dubrovčanina Kristijana Peraka.

Najuspješnije s natjecanja u Dubrovniku Branko Cikatić će pozvati u reprezentaciji, koju u listopadu ove godine čeka nastup na Europskom prvenstvu, kojem je ovaj put domaćin Hrvatska, i to grad Split. Na Europskim prvenstvima nastupaju natjecatelji iz najmanje dvadesetak država.

Metkovski borci, Čavrk, Šiljeg Jakšić

PUTVIN

U Putnikovićima održan 2. Vinski forum

Objavljeno prije

U Putnikovićima je održan 2. Vinski forum “Putvin”, čemu je nazočio župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom župana Joškom Cebalom i pročelnikom UO za gospodarstvo i more u Županiji Ivom Klaićem. Skupu su nazočili i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, saborski zastupnik Branko Bačić, načelnik Općine Ston Vedran Antunica te brojni vinari. Tako je ovo bila prigoda i za razmjenu iskustava i raspravu oko aktualnih tema, a prije svega je tu bilo riječi o izazovima vinogradarstva i vinarstva u doba COVID-a, uz prijedlog mjera te modalitete pomoći.

Budući da je u izradi, bilo je riječi i o novom prijedlogu Pravilnika o vinarstvu i vinogradarstvu. Na skupu su podijeljena priznanja za nova vina te je dodjeljena posebna nagrada prof. Nikoli Miroševiću za poseban znanstveni doprinos razvoju vinogradarstva i vinarstva, a predstavljen je i novi projekt oslikavanja boca “Oslikaj praznu, dobij punu”.

Organizatori ovog skupa bili su Zadružni savez Dalmacije, Udruga “Plavac Mali”, Općina Ston i PZ Putnikovići.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije