Ostanimo u kontaktu

ARTI FIGHTING CHAMPIONSHIP 3

Trojica Metkovaca na borbama u oktagonu

Objavljeno prije

Arti FC 3

Arti fighting championship 3 održat će se u nedjelju 19. listopada 2014. u gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom s početkom u 20 sati. Ovo će biti ukupno treći po redu MMA turnir u oktagonu u organizaciji kluba slobodne borbe “Arti” iz Ljubuškog i drugi ove godine. Arti FC 2 održao se 13. travnja u prepunoj gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom.

Uz ponajbolje borce iz regije, po MMA pravilima nastupiti će i trojica boraca iz Metkovića, Blaž Jakšić, Petar Jeramaz i Ivan Vladimir. Parovi su odlično upareni, tako da neizvjesnosti do samog kraja borbe neće izostajati. Ukupno će se održati 14 borbi.

Borba večeri će biti između Vase Bakočevića, najboljeg crnogorskog borca koji se borio u jednim od najboljih organizacija svijeta M-1, KSW, FFC i manje iskusnog ali izrazito opasnog parteraša, nosioca ljubičastog BJJ pojasa Velimira Rašića iz Zagreba.

Cijena ulaznice za ovaj spektakl je 10 KM.

ARTI FIGHTING CHAMPIONSHIP 3 – Fight card

 1. 65 kg Ajdin Ahmić (Klub boraca „Živinice“) vs Marinko Zarubica (MMA-„Zabjelo“Podgorica)
 2. 67 kg Robert Pulić (MMA „Bandog“ Zadar) vs Anto Palavra (KBV „Patriot“ Zenica“)
 3. 70 kg Ivan Zadro (KSB „Arti“ Ljubuški ) vs Petar Jeramaz ( Metković)
 4. 70 kg Inel Alibašić (MMA „Only One“ Travnik) vs Ivan Bais (MMA„Bandog“ Zadar)
 5. 77 kg Blaž Jakšić (MMA„Bandog“ Metković)“ vs Ivan Garčević („Bushido“ Podgorica)
 6. 77 kg Amar Orić (MMA „Pretorian“ Sarajevo) vs Savo Lazić (Tivat)
 7. 80 kg Ante Alilović (KSB „Arti“ Ljubuški) vs Roberto Soldić (Nova bila)
 8. 90 kg Adnan Aščić (MMA „Only One“ Travnik“) vs Radovan Vuković (MMA „Zabjelo“ Podgorica)
 9. 70 kg Dževad Muftić (MMA „Pretorian“ Sarajevo) vs Ivan Vladimir (MMA“Bandog“ Zadar)
 10. 75 kg Karlo Caput (MMA „Gladiator“ Dubrovnik) vs Luka Vuksan(MMA „Bandog“ Zadar)
 11. 84 kg Senad Bašić (Klub boraca „Živinice“) vs Aleksandar Brajković (Podgorica)
 12. 77 kg Ivan Gluhak (Leon gym – Zagreb) vs Rusmir Jugović (Strmonja Fight- Novi travnik)
 13. 98 kg Domagoj Pejčinović (KSB „Arti“ Ljubuški) vs Nemanja Kalpačina (JK Tivat)
 14. 75 kg Velimir Rašić (Nokaut team -Zagreb) vs Vaso Bakočević (MMA Academy)

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije