Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NERETVA U NOVOJ PRILICI ZA BODOVE

Trener Svaguša: Split nije bezopasna momčad

Objavljeno prije

Foto: Metković NEWS

Neretva u subotu u 10.kolu prvenstva 3.HNL jug dočekuje sve bolju momčad Splita, ali se igrači i treneri nadaju da će na svom terenu uspješno se suprotstaviti Splićanima i ostvariti svoj cilj, pobjedu.

– Odradili smo preko tjedna sve naše poslove na terenu i nadam se povoljnom ishodu. Nažalost, Mario Marić neće moći nastupiti, vratar Kozina također, iako postoje neki minimalni izgledi za nastup. Eduard Raguž ima tri „žuta“, a Katavić još nije spreman.

Gledao sam momčad Splita u Makarskoj i zaključio da su opasni. Radi se o spoju mladosti i iskustva, igraju brze kontranapade, a u obrani su čvrsti. Zaredali su s dobrim igrama i pobjedama što se vidi i po poziciji na ljestvici.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Međutim, mi na svom terenu idemo na pobjedu. Nastavit ćemo s našom igrom i uložiti maksimalne napore kako bismo ostvarili naše ciljeve, – rekao je trener Neretve, Mario Svaguša.

S obzirom na činjenicu da je Neretva pobjegla iz donjeg dijela ljestvice i da se igrači i struka trude igrati što bolje i osvajati bodove, bilo bi dobro kad i navijači Neretve i prijatelji nogometa inače, došli na igralište u što većem broj. Naravno , svi moraju imati određene dokaze o zdravstvenom stanju, a igrači od njih očekuju značajnu podršku.

Jadran LP u goste će OSK-u u želji da i dalje ostane na prvom mjestu, dok će Neretvanac „na noge“ Slogi koja je na trećem mjestu s 19 bodova ili pet više od Neretvanca.

VESLAČICA S NAJVIŠE MARATONA

Marijani Odak Krstičević uručena Plaketa za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe

Objavljeno prije

“Danas smo ponosne. Marijana Odak Krstičević primila je Plaketu od njenih iz Udruge Gusarice Metković“, objavile su Gusarice.

Davne 2003. na 6. Maratonu lađa sudjelovala je posada Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba i to s mješovitom (jedinom na Maratonu) muško-ženskom posadom na čelu sa dekanom prof.  Viskovićem i prof. Mirnjekom. Za tu posadu možemo reći da je “Hrvatska u malom” jer mladi studenti i studentice bili su iz svih krajeva lijepe naše, s jednom posebnom Neretvankom koja je danas startala 20. put u neretvanskoj lađi – Marijana Odak Krstičević.

Njihov prvi susret s lađom dogodio se tek 6. kolovoza, uoči noći lađara kad su stigli u Metković, a uspjeli su održati i dva treninga. Ovu posadu krasi još jedan raritet – veslali su u najstarijoj – izvornoj neretvanskoj lađi staroj 108 godina. Tu lađu sagrađene daleke 1895. god. su im ustupili Domagojevi gusari – Vid. Ista lađa nastupila je i na Maratonu lađa 2001. god. osvojivši 10. mjesto.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Marijana je od 2004.-2006. veslala za Gusarice zagrebačkog sveučilišta Zagreb
2007. -2011. vesla za Udrugu lađarica ‘Metkovke’ Metković

Jedna je od suosnivačica Udruge Gusarice iz Metkovića (2011.) Svojim znanjem i iskustvom vodi svoje Gusarice kroz dugu povijest, pa tako s njima brani uzvodno zlato i osvaja dvije bronce.

“Marijana veliko ti hvala, što su i danas Gusarice ovdje. Tvoje Gusarice dodjeljuju ti Plaketu za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe.”

Ispred Gusarica, plaketu je dodijelila trenerica Martina Nikolić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije