Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

Treće gostovanje ONK Metkovića u jednom tjednu

Objavljeno prije

U prvenstvu Prve županijske nogometne lige nogometaši ONK Metkovića moraju na novo putovanje, u Žrnovo. U samo tjedan dana to je njihovo treće gostovanje. Prvo je bilo u Veloj Luci (1:1), drugo u Pločama (Kup) i poraz od 4:1, a kako će biti u Žrnovu, može se samo predmnijevati.

Naime, Metkovci u prvenstvu igraju sve bolje i na ljestvici zauzimaju četvrto mjesto s 26 bodova. Gosti su Žrnova, momčadi koja zauzima 8. mjesto s 12 bodova, iako manji broj bodova ne mora značiti da je ta momčad nejaka u sportskom smislu.

Dapače, u momčadi Žrnova igraju igrači s otoka Korčule, ali i brojni nogometaši iz Splita i dugih gradova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Darko Zeljić trener ONK Metkovića stoga ističe :

Niti jedno gostovanje nije lako pa se i jedan osvojeni bod smatra uspjehom. Znam snagu naše momčadi ali i neke probleme s kojima smo se u pripremama susretali i držim da ćemo se junački boriti kako bismo se vratili neporaženi.

Na ljestvici Prve županijske lige prvo mjesto trenutačno drži Croatia s 33 boda dok je drugi Gusar s 28 bodova. Posljednji je Sokol s 12 bodova.

Kominjani u nedjelju gostuju u Smokvici i sastaju se ŠD Smokvica.

Nekako ispod „radara“ prošla je vijest iz prošlog kola s utakmice Hajduk 1932 – ONK Metković. Naime uprava kluba iz Vele Luke odlučila je sav prihod od prodanih ulaznica za tu utakmicu proslijediti obitelji pokojnog trenera ONK Metkovića Joze Veraje Mame. Svaka čast igračima, upravi i navijačima Hajduka koji su pokazali da sport nije samo nadmetanje na terenu.

KARATE KLUB KNEZ DOMAGOJ

Trener Ante Bebić stekao diplomu stručnjaka za Dynamic neuromuscular stabilization

Objavljeno prije

Trener Karate kluba knez Domagoj, Ante Bebić je na trenerskom usavršavanju postigao još jedan uspjeh. Poslije stečenog Magistra kineziologije (smjer Kineziterapija) i stečene diplome trenera Karatea nije stao, nego je krenuo k daljnjem usavršavanju i upravo stekao diplomu stručnjaka za Dynamic neuromuscular stabilization (Dinamička neuromuskularna stabilizacija).

O samoj metodi malo pobliže u nastavku, – javilo je vodstvo Kluba te ovom prilikom zajedno sa svim članovima čestita svom treneru.

DNS metoda Praške škole, temelji se na neuro-razvojnim aspektima motoričke kontrole s ciljem otklanjanja različitih oblika disfunkcija i kompenzacija te uspostavljanja efikasnih kretnih obrazaca. Naime, u najranijim fazama razvoja djeteta živčani sustav kreira motorički program koji kontrolira posturu, hodanje i sveukupno kretanje. Kroz život, kao posljedica djelovanja različitih sila, loših habitualnih obrazaca te drugih čimbenika, ta se najranija motorička razvijenost gubi, te se povoljni obrasci kretanja zamjenjuju nepovoljnima. Sve to rezultira lošim držanjem, neekonomičnim kretanjem, smanjenoj razini energije a na kraju i kroničnim bolovima i ozljedama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Stoga DNS primjenjuje specifične kretnje koje pripadaju određenoj fazi neuro-motoričkog razvoja, kroz koje reeducira temeljne obrasce kretanja i povećava razinu motoričkog statusa. Na taj se način ujedno stvaraju uvjeti za daljnji siguran razvoj kompleksnijih motoričkih sposobnosti te primjenu intenzivnijih treninga.

Osnovni fokus DNS metode je stabilizacija trupa kroz korektan mehanizam disanja uz kreiranje intra-abdominalnog tlaka. Pri tome se stvaraju uvjeti za funkcionalno centriranje svih zglobova te okolnosti u kojima ekstremiteti mogu razviti svoju optimalnu i sigurnu mobilnost te jakost i snagu.

DNS metoda obuhvaća specifične dijagnostičke, terapijske i trenažne protokole namijenjene rehabilitaciji i post-rehabilitaciji, rekreaciji i sportu. Kao rekreativni program primjenjuje se u prevenciji ozljeda, optimizaciji kretanja, kao podrška drugim rekreacijskim programima, ali i kao trajno modificirani oblik korektivne gimnastike.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije