Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

NIGDJE NE IDE BEZ ZASTAVICE NERETVE

Tražeći navijače s juga, Martinca su pitali ima li tko od Neretvana u Kataru? ‘Kako nema, tu su Petković i Šutalo, te moja malenkost’

Nakon skupine te Japana i Brazila, poželimo Argentincima penale s Hrvatskom pa da zastavica Neretve zablista u još jednom finalu SP-a

Objavljeno prije

Foto: Fb Nikša Martinac

Naš Metkovac Nikša Martinac, dio je ‘Vatrenih‘ u kojeg nisu usmjerena svjetla reflektora, a koji je svjedok života unutar reprezentacije i Saveza već trideset godina.

Zanimljiva je anegdota s početka tjedna, kada je novinar Dubrovačkog vjesnika Toči Vlašić tražio navijače s hrvatskog juga u Dohi te pitao Martinca “Imali li tko iz Metkovića u Kataru?” u nadi da zna je’l tko došao iz njegove Doline Neretve podržati ‘Vatrene‘, a on mrtav, hladan “Kako nema, tu su Petković i Šutalo, te moja malenkost.” I onda je ‘puk‘o od smijeha.

Za Metković NEWS je danas dodao “Atmosfera je odlična. Da, ne znam da je itko od Metkovaca došao. Osim Neretvina trojca Petkovića, Šutala i mene ?, naravno i nekih njihovih članova obitelji, te Ivane Vide i našeg poduzetnika Ive Nujića.”

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Bilo je nekoliko ljudi iz Neretve kad smo igrali skupinu. Budući ulaznice idu preko FIFA-e, ne prodaje Hrvatski nogometni savez, tako da nemam informaciju koliko su ulaznica kupili hrvatski navijači za koju utakmicu, tko je kupio, a kad su u pitanju moji poznanici, rijetki su došli. Međutim, što ćeš više, Petković i Šutalo su tu, a evo i ja.

Tko prati Martinca na društvenim mrežama zna kako ne ide nigdje bez zastavice Nogometnog kluba Neretva. I na svakoj utakmici – klik, uspomena. Nije bio s njom još samo na mjesecu, našalio se Vlašić.

Sveznalica 7400xXpx

– Haha, da, samo tamo nije bila. Ova zastavica ima srebro iz Rusije, na dobrom je putu da ima neku medalju iz Lige nacija, kamo sreće najsjajniju, i ako Bog da, i ovdje će imat medalju. Slika zastavice na stadionu gdje igra Hrvatska je postao ritual. Zovu me moji i kažu: ‘Nemoj da počne utakmica, a da nisi objavio sliku zastavice jer neće tad biti dobro‘. Nisam praznovjeran, moja ekipa je puno praznovjernija, te ne daj Bože da ne slikam i ne objavim sliku zastavice na stadionu prije utakmice.

Neka se zna, a to se ne zaboravlja, Nikša je zastavicu Neretve stavio na centar Lužnjikija nakon finala SP-a 2018. godine.

– Prije nego je počela ceremonija dodjele priznanja, bila je na centru. Napravio sam čitav krug s njom. Ni jedna druga zastavica na svijetu nije imala tu čast, ali jest moje Neretve. I neka se zna, nemam ja tri, četiri zastavice Neretve, pa sad zaboravio sam jednu, pa vadim drugu. Ne, ne, uvijek je ista. Stoji u odijelu, uz nju je od Rusije i srebrna medalja. Bez toga se ne ide.

Nedavno je bilo veteransko prvenstvo Hrvatske u Metkoviću. Martinac je dio doprvaka Neretve, a potegao je i organizacijski. Tad je već bila tema i SP u Kataru. Nema tko nije rekao: ‘Nikša, blago ti se. Ti si s Modrićem i ekipom‘.

– Koliko god su moji prijatelji zavidni što sam ja unutra, s igračima, stoji, to je izuzetna čast, privilegija, ponosan sam na to, ja njima zavidim kad se slavi što su oni na trgovima, što pale bengalke, što skaču u fontane. I vjerujte mi, to fali i igračima. Koliko sam puta od njih čuo: ‘Joj da mi je biti na trgu, te slaviti s navijačima‘. Pogotovo im je teško kad vide slike slavlja… I zato ste mogli vidjeti onu sreću igrača i svih nas kad smo se vratili iz Rusije. To nama fali. To da smo i mi dio tog slavlja. I sad svi živimo da to ponovno doživimo – rekao je Martinac. I on je pomogao razvući veliku zastavu uoči utakmice, i on je pjevao skupa s navijačima. Zastavicu Neretve je, naravno, već spremio. Uz nju je srebrna medalja.

Član je Saveza i uz Vatrene već trideset godina

– Svih dvanaest natjecanja je mojih, istina, prva dva velika natjecanja na kojima smo bili nisam radio za vrijeme prvenstva, to su Euro 1996. i SP u Francuskoj 1998., iduća dva sam bio aktivan i za vrijeme natjecanja po pitanju ulaznica, bilo je to za SP u Japanu i Koreji 2002. i Euro u Portugalu 2004., ali sam to radio iz Zagreba, a nakon toga sam na licu mjesta, s reprezentacijom, dakle, od SP-a u Njemačkoj 2006. godine.

Kako mu je na SP-u u Kataru?

– Odlično. Nikad bolje prvenstvo što se tiče organizacije. Puno prednosti ima što je sve na jednom mjestu. Iskreno, bojao sam se prometa. Mislio sam kako će biti ‘čep‘, a događa se da i bez policijske pratnje nismo imali niti jedan zastoj na putu na trening ili do stadiona. Zatim, i kad odete sami u grad, u šetnju, do trgovine, s taksijem nema problema, nema gužve, a taksi jeftin. Osim što je odlična organizacija, jako srdačni domaćin, ne samo na stadionu, u trening centru ili u hotelu, već po cijelom gradu. Vjerojatno se ovako nešto nikad više neće dogoditi, ne znam koji bi to grad mogao podnijeti organizaciju cijelog natjecanja, toliko stadiona, 32 reprezentacije. Uglavnom, dojam je sjajan. Rezultat je već sad super, ali nadamo se kako idemo do kraja, – rekao je Martinac za Dubrovački vjesnik.

A mi dodajemo, nakon uspješno odrađene skupine te Japana i velikog Brazila, poželimo Argentincima penale s Hrvatskom pa da zastavica Neretve zablista u još jednom finalu Svjetskog prvenstva u nogometu. Sretno Vatreni!

SEZONA 2023./2034.

MNK Sv. Roko Podrujnica osigurao svoj prvi naslov Prvaka UMA Metković lige

Objavljeno prije

Foto: fb MNK Sv. Roko Podrujnica

U prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani Metković sinoć je odigrano pretposljednje kolo UMA Metković lige, a u derbiju kola MNK Sv. Roko Podrujnica je pobijedio glavnog konkurenta za naslov AMNK Opuzen sa 6:1 (0-:0) te tako osigurao svoj prvi naslov Prvaka.

– Ovim putem želimo čestitati svim ekipama koje su sudjelovale u ovogodišnjoj ligi a posebno našim rivalima iz Opuzena na junačkoj borbi do zadnjeg kola.

Ekipa Podrujnice po prvi puta u svojoj povijesti osvojila je UMA Metković ligu! Hvala svim našim navijačima i svim onima koji su dugi niz godina branili boje Podrujnice te napokon dočekali naslov.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Iza nas ostaje još jedno kolo protiv ekipe MNK Crni Put koja se igra u ponedjeljak. Dođite još jednom i podržite nas u posljednjem susretu ove sezone i još jednom s nama proslavite dugoočekivani naslov Prvaka! – objavili su iz MNK Sv. Roko Podrujnica.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije