Ostanimo u kontaktu

ODVESLANA I ZADNJA UTRKA U METKOVIĆU

Svečano zatvoreno Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu

Objavljeno prije

EP u kajak-kanu maratonu, zatvaranje (64)

Večeras je u Gradskom parku svečano zatvoreno Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu.

Nakon što se u ponedjeljak i utorak veslao Masters Cup za veterane, na Neretvi se u Metkoviću od četvrtka, 5. srpnja, do nedjelje, 8. srpnja, natjecalo oko 500 veslača.

Na ceremoniji zatvaranja prigodne govore su održali predsjednik Hrvatskog kajak-kanu saveza Marko Ćurković i predsjednik Europske kajakaške asocijacije Albert Woods koji je rekao da je vrlo zadovoljan održanim prvenstvom i da je proteklih tjedan dana Metkoviću ortvorilo vrata za moguće pripreme europskih sportaša na Neretvi i Svjetsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu.

Glavni tajnik Kajakaškog saveza Hrvatske i Europske kajakaške asocijacije Branko Lovrić gradonačelniku Metkovića Daliboru Milanu uručio je plaketu za održano prvenstvo. Albert Woods službeno je zatvorio prvenstvo u Metkoviću, zastava Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu predana je predstavnicima francuskog grada Decizea.

Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu održalo se u organizaciji organizaciji Grada Metkovića i Kajakaškog saveza Hrvatske, te uz suradnju Turističke zajednice Grada Metkovića i Veslačkog kluba Neretvanski gusar, a u subotu i nedjelju organizirana je i promocija jednog od partnera, Nacionalnog parka Krka.

Organizatori su, uz veliku pomoć volontera, HGSS-a, hitne službe i policije, kroz prošlih tjedan dana pokazali veliku organiziranost i spremnost te su u Europu poslali lijepu sliku Metkovića te im na odlično odrađenom poslu treba čestitati!

U sklopu zatvaranja prvenstva održala se i dodjela pobjednicima utkrke muškaraca u kajaku dvosjedu što je bila i posljednja utrka prvenstva. U vrlo zanimljivoj utrci prvi su bili Mađari Adrián Boros i László Solti (01:54:46.36), a medalje i ruže pobjednicima su uručili gradonačelnik Dalibor Milan i zamjenica župana Žaklina Marević.

Donosimo rezultate utrke:

Foto: screenshot / metkovic2018.spotfokus.com

Foto: screenshot / metkovic2018.spotfokus.com

Ugođaj s utrke, kao i fotografije s ceremonije zatvaranja prvenstva možete pogledati u fotogaleriji, a snimku starta i dio ceremonije zatvaranja, koje smo uživo prenosili na Facebook stranici pogledajte ovdje:

Tekst/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije