Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MOTIVIRAJUĆI VIDEO

Svakodnevno gledamo motivirajuće sadržaje na društvenim mrežama, a ponajbolji stiže upravo iz naše sredine ‘UL Crni Put’

Riječ je o lađarima Crnog Puta iz Metkovića, o padu i usponu na Maratonu lađa, 2013. i 2014. godine

Objavljeno prije

Prateći društvene mreže danas nam često nam iskaču motivirajući sadržaji, bilo da je riječ o citatima ili video sadržajima, često vezanim za padove i uspone, bilo u sportu, ili životu, nakon kojih slijedi ustrajnost, borba, što obično rezultira zapaženim uspjehom.

Možda su neki i zaboravili, ali jedan takav, pa možda i najbolji jer je kolektivni, upravo dolazi iz naše sredine. Riječ je o Udruzi lađara Crni Put.

Nakon što su na Maratonu lađa 2013. godine nesretno ostali bez Velikog štita kneza Domagoja, jer im se lađa zapetljala o konope od bova, i to na samom finišu utrke pred Pločama, momci s Crnog Puta nisu odustajali. Za narednu godinu su trenirali još više i još jače…

Sveznalica 7400xXpx

Stigao je i taj dan, Start 14. Maraton lađa na Neretvi (9. kolovoza 2014. godine)

I opet ‘peh’, opet nesreća. Ovaj put na samome startu Maratona. Parićar, odnosno kormilar im je nesretno upao u vodu, i gube preko jedne minute dok su ponovno postavili parić te se svi ponovno popeli u lađu. Odnosno, sa u Opuzenu na brzinskim utrkama osvojene prve startne pozicije sada kreću posljednji.

Kada se toliko pripremate za bilo koje natjecanje, ne mora nužno biti Maraton lađa, nervoza u trbuhu radi i tjedan dana ranije… zamislite kako im je bilo tada!?

Ali, ipak je riječ o momcima s Crnog Puta, tako da tu nema predaje, nema posustajanja… možda je najbolje da pogledate video prilog, koji je motivirajući za mnoge kolektive.

Upravo radi toga, preskočit ćemo najzanimljiviji dio i idemo do kamere u Kominu, koja u jednom trenutku bilježi prolaz lađara Crnog Puta, bez konkurencije, jer su već tu debelo odmakli svim ekipama. Kao i zapis u nastavku, kroz pločansku luku, gdje plove suvereno, kao jedina lađa na tom putu.

UL Crni Put je te godine ispisala povijest. Osim što su podigli Veliki štit kneza Domagoja, po prvi put su ga donijeli u Metković, grad iz kojeg svake godine starta Maraton lađa.

Poslije je bilo svakakvih priča, u smislu “pustili su im”, “zaslužili su…”, i sličnih…

Ovom prilikom postavljamo pitanje, dakle svima koji su ikad pratili Maraton lađa, koji uopće znaju što je potrebno za takav podvig… je li to uopće moguće, na taj način nekome prepustiti zlato? Da 37 lađarski posada uspori da bi netko sa začelja bio prvi?!! Naravno da nije! Potreban je rad, znoj i odricanje.

‘Zlatnoj’ generaciji lađara Crnog Puta i ovaj put čestitamo, a svima vama poštovani čitatelji, preporuka pogledajte video prilog do kraja, jer malo je reći da je motivirajući.

II. KUP REGATA VESLAČKOG SAVEZA DALMACIJE

Veslači VK Neretvanski gusar osvojili devet medalja na regati u Zatonu kod Šibenika

Objavljeno prije

U nedjelju je održana II. Kup regata Veslačkog saveza Dalmacije u Zatonu kod Šibenika. Na regatnoj stazi su vladali odlični uvjeti za veslanje, a ukupno je devet posada VK Neretvanski gusar osvojilo medalje, i to 2 zlatne, 4 srebrene i 3 brončane. Medalje su osvojili:

  • Frane Vugdelija, Ivan Bebić, Antun Vugdelija i Borna Brečić u četvercu bez kormilara- JMB, 2. mjesto
  • Josip Glavinić i Petar Prskalo u dvojcu na pariće – kadeti KMB, 3. mjesto
  • Tonka Talajić u skifu – kadetkinje KŽB, 3. mjesto
  • Dora Zvonić i Gabrijela Bubalo u dvojcu na pariće – juniorke B, 2. mjesto
  • Gabrijel Gluščević, Noa Bebić, Toni Milan i  Marin Plećaš u četvercu bez kormilara -juniori A, 2. mjesto
  • Ema Bebić i Maris Gluščević u dvojcu na pariće – kadetkinje KŽA, 1. mjesto
  • Josipa Begić, Laura Mijić, Lara Volarević i Lea Dominiković u četvercu na pariće – kadetkinje KŽA, 2. mjesto
  • Roko Mijić u skifu – kadeti KMA, 1. mjesto
  • osip Volarević i Nikola Mijić u dvojcu na pariće – juniori B, 3. mjesto

III. Kup regata Veslačkog saveza Dalmacije održat će se u Dubrovniku 1. travnja 2023.

Više fotografija pogledajte na stranici VK Neretvanski gusar.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije