Ostanimo u kontaktu

MOŽE LI METKOVIĆ MEHANIKA U PREMIJER LIGU?

Rukometaši na odmoru, s uspjehom završili prvoligašku sezonu

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prvenstvo u Prvoj HRL jug završeno je prije nekoliko tjedana. Novi Premijer ligaši su Dubrovnik iz južne skupine Prve lige i Bjelovar iz sjeverne.

Na začelju su Split i Solin sa po 10 bodova, dok je Metković Mehanika osvojila sedmo mjesto s 21 bodom. U ligi su odigrana 22 kola, Metković je pobijedio devet puta, tri su utakmice završile neodlučeno, a upisao je deset poraza.

Igrači trenera Filipa Romića postigli su 533 gola i primili 572.

Trenera Romića pitali smo je li zadovoljan učinkom momčadi i pojedinaca.

– Osobno nisam zadovoljan jer je uvijek može bolje. Uzmemo li u obzir da smo na početku sezone ostali bez Raguža, Vučića, Volarevića, Matage i da je Bartolović dugo bio ozlijeđen, možemo reći da je plasman ipak zadovoljavajući. Vratio nam se Jure Kozina (iz Splita) a pojačao nas je Marko Buntić.

U sezonu smo ipak ušli slabiji nego smo bili u prethodnoj sezoni. Uprava je postavila cilj ostanka u ligi i mi smo u tomu uspjeli. U prvom dijelu imali smo niz dobrih rezultata i bili smo pri samom vrhu ljestvice, a na proljeće smo bili malo slabiji. Žao mi je izgubljenog boda na našem terenu u susretu sa Solinom, ali i poraza u Solinu od iste momčadi, – ističe Romić.

Inače, Metković Mehanika je tijekom sezone imala samo jednog igrača na crti, Vladu Koncula, koji je obavio lavovski dio posla. Neki od mlađih nisu se uspjeli nametnuti, dok je Marić odigrao samo tri utakmice. Ipak, u te tri utakmice metkovski prvoligaš osvojio je pet bodova. To dovoljno govori o kvalitetama Marića. Mnogi misle da je uprava trebala biti upornija u situaciji s Marićem jer bi klub na svom kontu sigurno imao više bodova. I da je stigao makar jedan vanjski igrač!

No, s druge strane treba razumjeti i upravu čiji je glavni cilj bio ostanak u ligi, te financijska i svaka druga stabilizacija stanja u klubu koji je prošloga ljeta nastao ujedinjenjem Škole rukometa RK Metković i Metković 1963.

O igračkim potencijalima mladih igrača i očekivanjima u budućnosti, trener Romić je dometnuo:

Josip Bezer već drugu sezonu pokazuje svoje kvalitete i član je mlade reprezentacije. Neki od mlađih su svoje minute kvalitetno iskoristili, a neki ipak nisu. Trenutačno su igrači na odmoru pa čekamo sastanak uprave i nove smjernice za rad. Mislim da bismo uz dva do tri nova igrača mogli konkurirati za sam vrh ljestvice, ali uz uvjet da zadržimo i postojeći kadar. Najveći nam je problem odlazak mladih nakon završene srednje škole pa ćemo se zbog toga oslanjati na mlade igrače rođene 2002. godine. Naravno, uprava će reći želimo li napasti premijer ligu i može li stvoriti uvjete za to. Bilo bi lijepo da uz obnovu dvorane pokušamo prodor u najviši rang hrvatskog rukometa.Uostalom, i o mojoj sudbini odlučivat će uprava, – zaključio je mladi trener.

BOŽIĆNI TURNIR 'RAT VRATARA'

Vratari Škole nogometa ONK Metković Ivan Bebić i Mile Družijanić uspješni na turniru vratara u Stobreču

Objavljeno prije

Jučer su Ivan Bebić i Mile Družijanić, dva vratara iz Škole nogometa ONK Metković, sudjelovali na Božićnom turniru nogometnih vratara Rat vratara u Stobreču gdje je Mile Družijanić osvojio treće mjesto u svojoj kategoriji (2005. godište).

Bravo za mlade Onkovce i njihovog trenera Marija Batinovića koji je, napomenimo, dvije posljednje godine pobjednik turnira u seniorskoj kategoriji!

Info i foto: facebook – ONK Metković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije