Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ŠKOLA RUKOMETA

RK Metković Mehanika intezivno radi na formiranju stručnog tima

Objavljeno prije

Za vrijeme ljetne stanke u Rukometnom klubu Metković Mehanika intezivno se radilo na formiranju stručnog tima za Školu rukometa.

Koordinator i trener prvog tima gospodin Željko Čagalj profesor TZK sa usmjerenjem iz rukometa i vlasnik EHF master coach licence. Svojim dvadesetogodišnjim iskustvom u trenerskom poslu nanizao je uspjehe sa nekoliko premijerligaša, međunarodno iskustvo u seniorskim selekcijama reprezentacije Saudijske Arabije, a posljednje što je radio prije dolaska u Metković bilo je osvajanje Azijske lige prvaka sa klubom Al Arabija iz Dohe.

Sveznalica 7400xXpx

Pri preraspodjeli trenera klupska orjentacija je bila da te pozicije preuzme mlađi trenerski kadar. Trener Čagalj odlučio je da nebi bilo realno zahvaljivati se trenerima koje je tu zatekao budući da nije imao raniji uvid.

Prošlogodišnji trener prve ekipe, Filip Romić vodit će kadetsku ekipu 2004. i 2005. godište. Uz petogodišnje iskustvo treniranja prvog tima Filip je viši trener i vlasnik EHF master coach licence.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mlađe kadete, generacija 2006.,2007. kao i do sada vodi Rudolf Ćužić. Obzirom na konstantu koju su imali ti treninzi Rudolf je pokazao ambiciju da se trenerski obrazuje i napreduje. Trener Čagalj također ističe kako je naš Ćužić osoba koja ima perspektivu i zaslužuje pravu priliku.

Dječake 2008., 2009. trenira Hrvoje Batinović. Čovjek za kojeg nema potrebe trošiti puno riječi. Izvrstan igrač, osvajač medalja za hrvatsku reprezentaciju. Uz sav svoj igrački talent Hrvoje je potkovan kineziološkim fakultetom, smjer rukomet tako da i u tom segmentu daje punu podršku mladim polaznicima.

Miljenko Šprlje je bivši igrač našeg kluba, kapetan juniorske reprezentacije te polaznik trenerskog tečaja na Olimpijskoj akademiji. U našoj školi rukometa trenirat će dječake 2010., 2011.

Posljednja kategorija je mini rukomet za koju je ideja bila dovesti mladu osobu, kineziologa. Bilo je potrebno naći osobu koja će vršiti ulazni upis tj prikupljati djecu i pokušati omasoviti taj dio škole rukometa. Članovi kluba odlučili su se za Duju Tolja. Uz sve tražene karakteristike Duje ima i iskustvo u radu sa najmlađim dobnim skupinama.

Ideja je da kroz plan i program koji će biti prezentiran u narednih dva tjedna svaka kategorija radi po određenom programu.

Želja nam je da valoriziramo trenerski rad kroz naučenost tih tehničko-taktičkih elemenata.

Naš plan je kroz kontinuiran rad kreirati prepoznatljivu školu, omasoviti omladinski pogon i da djeca imaju priliku odigrati dva do tri turnira izvan Metkovića godišnje.

Kroz dogledno vrijeme gledat ćemo kako djeca iz rukometne škole ulaze u prvu ekipu našeg kluba.

Ovim putem želimo upoznati sve zainteresirane sa radom naše škole rukometa. Sa početkom nove školske godine nadamo se i novim polaznicima kako bi smo zajedno odrastali uz sport.

RK Metković Mehanika

ŽENSKA U15 REPREZENTACIJA HRVATSKE NA PRIPREMAMA U MEDULINU

U stožeru trener vratarki Duško Mijoč, od danas na pripremama i Petra Obradović, Petra Menalo i Lana Bebić

Objavljeno prije

Ženska U15 reprezentacija Hrvatske nalazi se na pripremama u Medulinu, a u stožeru kao trener vratarki je i trener iz ŽNK Neretva Duško Mijoč.

Pozvana je bila i Gabrijela Prkačin, međutim poziv je morala otkazati zbog ozljede na utakmici sa Dinamom.

Sveznalica 7400xXpx

Također ispred ŽNK Neretva od danas su u Medulinu i Petra Obradović, Petra Menalo i Lana Bebić, sve tri u kampu za djevojčice 2008 i 2009 godište.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije