Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

REGATA KNEŽA - KORČULA 2014

Žrnovski galijoti pobjednici, Crni put drugi, Stablina treća

Objavljeno prije

(69)

U organizaciji Žrnovskih galijota održana je prva lađarska regata Kneža – Korčula 2014., utrka lađa na dionici dugoj 10 km. Sudjelovalo je 10 ekipa a poredak je slijedeći: 1. Žrnovski galijoti, 2. Crni put (Metković), 3. Stablina, 4. Gusari Komin, 5. Jerkovac (Metković), 6. Veterani 4.gardijske brigade, 7. Opuzen, 8. Troja Gabela (BiH), 9. Primorsko-goranska županija-Rijeka, 10. Žrnovski galijoti juniori.

Sveznalica 7400xXpx

Nakon okupljanja u uvali u mjestu Kneža, održan je mimohod lađara. Nazočnima se potom obratio gradonačelnik Korčule Vinko Kapelina te je župnik blagoslovio more i lađare. Nakon izvlačenja lađa uslijedio je start.

Domaći lađari Žrnovskih galijota od samog starta prelaze u vodstvo dok su ih u pariću pratili Crni put te Stablina s druge strane. Aktualni četverostruki pobjednici maratona Gusari Komin imali su nešto slabiji start te su izgubili priključak za vodećima a na četvrtu poziciju izbijaju na manje od polovice staze prestigavši ekipu Veterana 4. gardijske brigade. I dok su Galijoti imali sigurno vodstvo, u borbi za drugu poziciju borili su se Crni put i Stablina. U početku je Crni put imao prednost nakon čega Stablina prelazi na drugu poziciju koju za dužinu lađe zadržava skoro do pred cilj. Nekih 150 metara pred ciljem, nakon prolaska lukobrana Crni put u snažnom ritmu prelazi u napad, sustiže i potom do cilja za pola dužine lađe prestiže Stablinu osvojivši tako drugu poziciju. Zanimljiva borba vodila se i za peto mjesto gdje su iznenađujuće od pola staze vozili Veterani 4.gardijske ispred puno spremnije ekipe Jerkovca koja ih je u par navrata napadala ali nije uspjela dostići. Kod okretne bove oko 600 m do cilja Jerkovac bolje okreće i dostiže Veterane nakon čega nastaje izjednačena borba do samog cilja gdje Jerkovac u fotofinišu osvaja petu poziciju.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon kratkog odmora lađara uslijedile su dodjele nagrada. Žrnovskim galijotima tom prilikom dodijeljene su medalje i mali štit za osvojeno treće mjesto na maratonu lađa prošle godine nakon tadašnje diskvalifikacije ekipe Stabline. Nakon toga dodijeljene su novčane nagrade prvih pet ekipa te medalje i štit za osvojena prva tri mjesta. Uslijedila je okrijepa za lađare te zabavno-glazbeni program koji je potrajao duboko u noć. UL Neretve pohvalila je organizatore za uspješnu i zahtjevnu organizaciju regate.

Može se reći da je je ova regata izbacila glavne favorite, prvih pet ekipa među kojima treba tražiti osvajače medalja na 17.maratonu lađa. Poredak tih pet glavnih favorita (uzevši u obzir njihove višemjesečne pripreme u teretani i na vodi) je možda i iznenađujući, ali treba uzeti u obzir kalkulacije pojedinih ekipa koje su dale priliku dijelu svojih slabijih veslača dok će na maratonu nastupiti samo najbolji, nakon regate zaključio je Marko Marušić, predsjednik UL Neretve, te pohvalio organizatore za uspješnu i zahtjevnu organizaciju regate.

Puni izvještaj i kompletnu foto-galeriju sa regate možete pogledati na službenim stranicama Maratona lađa.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Sveznalica 7400xXpx

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije