Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

U METKOVIĆ STIŽE 600 VESLAČA IZ CIJELE EUROPE

Početkom srpnja Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu

Objavljeno prije

_DSC5081

Sinoć je u Hotelu Narona na koferenciji za medije predstavljeno Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu za sve uzrasne kategorije koje će se u Metkoviću održati od 1. do 8. srpnja.

Predstavljanju su nazočili predsjednik Sportske zajednice i predsjednik organizacijskog odbora maratona Ante Zovko, glavni tajnik Kajakaškog saveza Hrvatske i Europske kajakaške asocijacije Branko Lovrić, predsjednik Kajakaškog saveza Hrvatske Marko Ćurković, zamjenik gradonačelnika Metkovića Damir Raič te Ivica Popović, pročelnik Jednistvenog upravnog odjela Grada Metkovića, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora kajak-kanu maratona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Organiziranje natjecanja vrijedno je 1,1 milijuna kuna, a u sklopu njega u Metković će doći 600 sportaša iz 25 europskih država.  Ovo je prvi put da se Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu događa u Hrvatskoj. Održat će se uz suglasnost Hrvatskog olimpijskog odbora, pokroviteljstvo Središnjeg državnog ureda za sport, u organizaciji Kajakaškog saveza Hrvatske i Grada Metkovića,te uz suradnju Turističke zajednice Grada Metkovića i Veslačkog kluba Neretvanski gusar.

Branko Lovrić objasnio da će se prvenstvo održati u nekoliko dijelova te da je za sportaše i gledatelje pripremljen bogat program:

GALA HOME 740px

– Prvenstvo će početi 2. srpnja u 11 sati utrkama veterana i na programu su veteranske utrke u jednosjedima gdje će u kategorijama biti raspoređeni po pet godina, od 35 do 39, od 40 do 44 i tako do preko 70 pa ćemo vidjeti i spremnost jedne generacije koja nas česno iznenadi svojim rezultatima i entuzijazmom. 3. srpnja bit će utrke dvosjeda, a 4. srpnja u 19 sati održat će se svečanost otvorenja. Turistička zajednica Grada Metkovića i Grad Metković pripremaju program otvaranja od 45 minuta u kojem očekujemo da će nam se pridružiti župan, gradonačelnik, predsjednik Europske kajakaške asociacije i naša državna tajnica za sport Janica Kostelić. Sljedećih dana, 5., 6., 7. i 8. srpnja na rasporedu su utrke Europskog prvenstva i zbog maestrala i vrućine utrke počinju u pola devet ujutro.  Oko podneva ćemo praviti pauzu do 17 sati će ponovno nastupati veterani. Subota i nedjelja su rezervirane za najznačajnije i nazjanimljivije utrke seniora,  subotu su u jednosjedima, a u nedjelju u dvosjedima. Nakon izveslanih utrka od 30 kilometara imat ćemo petoricu u fotofinišu koja će odlučiti o pobjedniku – rekao je Lovrić.

Start utrka je ispod mosta u Metkoviću te se vesla do veletržnice, nakon koje se veslači okreću i veslaju do Male rive gdje čamce uzimaju u ruke, penju se na cestu i trče do spusta na Velikoj rivi gdje ponovno ulaze u vodu i veslaju.

Jedan od cijeva prvenstva je i turističko-sportska promocija Metkovića i doline Neretve. Organizatori se nadaju da će se nakon ovog događaja sportaši iz Europe za natjecanja pripremati na Neretvi i da će se otvoriti mogućnost i za veći događaj.

Damir Raič rekao je da je ovo velika dobit za Metković:

– Ovo je veliki organizacijski izazov za Grad Metković jer Metković do sada nije imao nešto slično. Uz pomoć Hrvatskog kajakaškog saveza upustili smo se u organizaciju ovog stvarno velikog događaja. Zahvaljujem se savezu što je prepoznao Neretvu kao destinaciju za prvenstvo i ovo je sigurno dobrobit za Metković (…) i sportska strana Neretve dolazi do punog izražaja – kazao je Raič.

Dok traje prvenstvo, na snazi će biti i posebna regulacija prometa, ulicom Hrvatskih iseljenika i na Trgu kralja Tomislava neće se moći prometovati, a pješaci neće moći koristiti pješački prolaz na mostu s nizvodne strane (bit će zatvoren do pola mosta).  Građani se mole za razumijevanje.

Organizatori smatraju da će sve proći u najboljem redu i pozivaju građane na praćenje događaja. Za Hrvatsku će nastupati 12 sportaša kojima će potpora sigurno dobro doći, a zainteresirani građani organizaciju događaja mogu pomoći i volontiranjem. Sve dobne skupine za volontiranje se mogu javiti Sportskoj zajednici Grada Metkovića svakim radnim danom od 7 do 15 sati te organizatri kažu – u skladu s godinama i fizičkom spremom za svaakoga će se naći nešto.

Tekst/Foto: Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije