Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

KAKAV AS

Pločanin Filip Dropulić 4. na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu, zaprosio djevojku na bini!

Objavljeno prije

Prošli vikend, točnije 8.11. održalo se Svjetsko prvenstvo u bodybuildingu i fitnessu, IFBB World Championships, održano u Santa Susanni, pored Barcelone.

Na natjecanju je, kao član hrvatske reprezentacije sudjelovao i naš Filip Dropulić ostvarivši odličan rezultat! Filip je natjecanje završio na 4. mjestu od 11. natjecatelja. Treba spomenuti da su mu konkurencija bili višestruki europski i svjetski prvaci, čime ovaj rezultat još više dobija na težini, piše Ploče Online.

– Plasmanom sam zadovoljan, jer sam si dokazao da sa 25 godina mogu konkurirati na najvećim natjecanjima kao što je prvenstvo svijeta, sportašima od 30-35 godina. Prije pet tjedana osvojio sam broncu na europskom prvenstvu, nakon čega sam produžio pripreme za svjetsko prvenstvo, koje zbog odgađanja datuma traju od drugog mjeseca, te nisu bile lagane zbog neizvjesnosti održavanja zarad “korona situacije, – izjavio je za Ploče Online Filip Dropulić te zahvalio na podršci:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Želio bi se od srca zahvaliti svom rodnom gradu na ukazanoj podršci za odlazak na prvenstvo svijeta! Najljepši pozdrav, za najljepši grad!

A da će našem Filipu ovo prvenstvo ostati u trajnom sjećanju nema nikakve sumnje, odličan rezultat uljepšao je i činom zaruka na bini prvenstva na opće oduševljenje svih, a najviše njegove odabranice, naravno.

Bravo Filipe, čestitamo i sretno!

KARATE KLUB KNEZ DOMAGOJ

Trener Ante Bebić stekao diplomu stručnjaka za Dynamic neuromuscular stabilization

Objavljeno prije

Trener Karate kluba knez Domagoj, Ante Bebić je na trenerskom usavršavanju postigao još jedan uspjeh. Poslije stečenog Magistra kineziologije (smjer Kineziterapija) i stečene diplome trenera Karatea nije stao, nego je krenuo k daljnjem usavršavanju i upravo stekao diplomu stručnjaka za Dynamic neuromuscular stabilization (Dinamička neuromuskularna stabilizacija).

O samoj metodi malo pobliže u nastavku, – javilo je vodstvo Kluba te ovom prilikom zajedno sa svim članovima čestita svom treneru.

DNS metoda Praške škole, temelji se na neuro-razvojnim aspektima motoričke kontrole s ciljem otklanjanja različitih oblika disfunkcija i kompenzacija te uspostavljanja efikasnih kretnih obrazaca. Naime, u najranijim fazama razvoja djeteta živčani sustav kreira motorički program koji kontrolira posturu, hodanje i sveukupno kretanje. Kroz život, kao posljedica djelovanja različitih sila, loših habitualnih obrazaca te drugih čimbenika, ta se najranija motorička razvijenost gubi, te se povoljni obrasci kretanja zamjenjuju nepovoljnima. Sve to rezultira lošim držanjem, neekonomičnim kretanjem, smanjenoj razini energije a na kraju i kroničnim bolovima i ozljedama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Stoga DNS primjenjuje specifične kretnje koje pripadaju određenoj fazi neuro-motoričkog razvoja, kroz koje reeducira temeljne obrasce kretanja i povećava razinu motoričkog statusa. Na taj se način ujedno stvaraju uvjeti za daljnji siguran razvoj kompleksnijih motoričkih sposobnosti te primjenu intenzivnijih treninga.

Osnovni fokus DNS metode je stabilizacija trupa kroz korektan mehanizam disanja uz kreiranje intra-abdominalnog tlaka. Pri tome se stvaraju uvjeti za funkcionalno centriranje svih zglobova te okolnosti u kojima ekstremiteti mogu razviti svoju optimalnu i sigurnu mobilnost te jakost i snagu.

DNS metoda obuhvaća specifične dijagnostičke, terapijske i trenažne protokole namijenjene rehabilitaciji i post-rehabilitaciji, rekreaciji i sportu. Kao rekreativni program primjenjuje se u prevenciji ozljeda, optimizaciji kretanja, kao podrška drugim rekreacijskim programima, ali i kao trajno modificirani oblik korektivne gimnastike.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije