Ostanimo u kontaktu

NERETVANSKI ĐIR

Održana utrka ‘Metković 2019.’ u disciplini eliminator XCE

Objavljeno prije

Danas, 29. srpnja, u sklopu biciklističke manifestacije Neretvanski đir održana je MTB utrka u disciplini eliminator XCE Metković 2019 koja je ujedno i nacionalno prvenstvo Hrvatske.

Kategorija eliminator je relativno nova kategorija u brdskom biciklizmu i vozi se na način da biciklisti startaju u skupinama po 4, a 2 najbolja prolaze u daljnji krug natjecanja gdje se opet formiraju skupine od 4 natjecatelja. U Metkoviću staza prolazi kroz staru jezgru grada sa startom i ciljem na Trgu kralja Tomislava kako bi što više građana moglo prisustvovati ovom događaju.

U kategoriji seniora najbolji su bili: Stjepan Hunjak, Luka Okmažić i Mirko Budimlić, a u kategoriji seniorki: Ema Filipović, Karmen Škiljić i Antonela Juretić.

U galeriji pogledajte atmosferu s današnje utrke i dodjelu medalja najboljima:

ŽENSKI NOGOMET

Prvenstvo u 1. HNLŽ počet će ipak 14. lipnja

Objavljeno prije

Autor

Povjerenik za natjecanje Prve ženske nogometne lige, Tomislav Kuzman, poslao je klubovima obavijest da će se prvenstvo nogometašica ipak nastaviti 14. lipnja 2020.godine kako je i bilo odlučeno. To je obrazložio činjenicom da ne postoji konsenzus oko promjene nastavka natjecanja Prve HNLŽ, iako su neki klubovi promjene tražili, a među njima bio je ŽNK Neretva.

Još će se možda donijeti odluka o mogućem pomicanju sezone do 9. kolovoza kako bi se izbjeglo igranje radnim danom.

To ujedno znači da će ŽNK Neretva odigrati sve četiri preostale prvenstvene utakmice te da će nakon toga sudjelovati u doigravanju za prvaka (ako bude među prve četiri ekipe), ili u ligi za ostanak bude li nakon te četiri utakmice peta.

To je za Neretvu, ali i za druge klubove novi organizacijski izazov jer se ne radi o profesionalnom klubu kao što je slučaj u Prvoj HNL za muške, a osim toga koronakriza uvelike se odrazila i na financijske mogućnosti sponzora i sportskih asocijacija u gradu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije