Ostanimo u kontaktu

KARATE KLUB KNEZ DOMAGOJ

Odlični nastupi i 11 odličja s dva natjecanja

Objavljeno prije

U subotu 12. Listopada karate klub Knez Domagoj Metković  nastupio je na dva natjecanja,  te ukupno osvojio 11 odličja.

U sportskoj dvorani Pecara u Širokom  Brijegu održano je III kolo karate lige regije Hercegovina. Karate klub knez Domagoj uspješno je predstavljala Jelena Lazarević osvojivši 2. mjesto i srebrenu medalju u kategoriji Kate mlađe učenice.

Također u Zadru u Športskom Centru Višnjik održano je II kolo Dalmatinske karate lige gdje smo nastupili s 15 natjecatelja, te ukupno osvojili 10 odličja

U katama zlato su osvojili:

Ivanković Petra

Zovko Jakov

Ilić  Marko

Srebro za naš  klub u katama osvojila je Antunović  Noa

Broncu su osvojile:

Bebić  Gabrijela

Bebić  Lucija

Kraljević Karmen

U borbama srebro je osvojio Knežić Dean

Broncu su osvojili:

Plećaš Lucija i Ilić Petar

Za klub su još  uspješno  nastupili Vasilj Erika, Plećaš Lucija lulu, Bebić Ana, Kljusurić Matej, Ilić Jure i Bubalo Gabriela.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije