Ostanimo u kontaktu

SKAUTI HAJDUKA POSJETILI METKOVIĆ

Odigrane selekcijske nogometne utakmice za uzraste 2008., 2009. i 2010. godište

Objavljeno prije

Na igrališu ONK Metkovića danas je bilo živo, mladi Neretvani, godišta 2008, 2009 i 2010, odigrali su selekcijske utakmice pred glavnim skautom Nogometne akademije NK Hajduk Matom Radićem te trenerima Antom Puljizom i Danielom Vuškovićem i direktorom Omladinske akademije NK Hajduk Borom Primorcem.

– Dolina Neretve je uvijek bila veliki bazen talenata. Sretni smo što smo danas ovdje jer Omladinska akademija Hajduka kontinuirano prati razvoji mladih igrača i ima odlične odnose sa klubovima iz doline Neretve, – istaknuo je direktor Omladinske škole Boro Primorac.

Mladi nogometaši su bili podijeljeni u tri kategorije, a uz šesnaest igrača iz NK Neretve susretu su nazočili i nogometaši iz klubova ONK Metković, NK Neretvanac, NK Jadran Luka Ploče, NK Gusar, NK Orebić te Privatna škola Limači Čapljina, NK Neum i HNK Stolac.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije