Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

GABELA

Odigrana nogometna utakmica između ženskih ekipa Čapljine i Metkovića

Objavljeno prije

IMG_5

U sklopu manifestacije Jel’ Gabela gdje je prije bila koju organizira MZ Gabela i HKUD-a Drijeva Gabela odigrana je utakmica između ženskih ekipa Čapljine i Metkovića. U vrlo uzbudljivoj utakmici cure iz Metkovića su bile bolje te pobijedile rezultatom 2:1. Pogotke za Neretvu postigle su Ivana Kolovrat i Matea Kaleb, dok je pogodak za Čapljinu postigla Katarina Buntić. Sudac susreta bio je Dragan Limov – Ekra.

Za ŽNK Neretva su nastupile: Josipa Jurković, Jelena Kešina, Manuela Bezer, Ivana Kolovrat, Iva Krtalić, Vesna Batinović, Matea Kaleb, Anita Vekić, Anita Jelinić, Ivana Karačić, Petra Repeša, Ana Mandić i Glorija Šimunović. Treneri: Neven Majić i Duško Mioč.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Ekipa Čapljine nastupila je u sljedećem sastavu Magdalena Kraljić, Gabrijela Dugandžić, Mihaela Klepo, Rahela Vego, Ana Previšić, Frančeska Šimić, Katarina Buntić, Nikolina Sivrić, Karmen Kordić, Veronika Terzić i Laura Sušak, a treneri ekipe su Ante Markota i Jozo Benić.

Manifestacija Jel’ Gabela gdje je prije bila nastavlja se 30. srpnja u Starom gradu kada će s početkom u 21:00 sat predstavu izvesti Amatersko kazalište Opuzen.

RENT-A-CAR M 740

Prenosi: Caportal.info

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

RENT-A-CAR M 740

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije